Učionica
OSNOVAN STATISTIČKI SEMINAR NA SVEUČILIŠNOM ODJELU ZA MATEMATIKU

Cilj: uspostavljanje stručne i znanstvene suradnje iz statistike
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Vezani članci

ODJEL ZA MATEMATIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Idealno mjesto za stjecanje temeljnih znanja u matematici

Statistički seminar osnovan je početkom zimskoga semestra akademske godine 2017./2018. na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku s namjerom da se u njegovu okviru predstavljaju aktualne teme iz primijenjene i matematičke statistike te da se potakne konstruktivna rasprava o uvijek aktualnim pitanjima iz toga područja. Cilj je Statističkoga seminara uspostavljanje stručne i znanstvene suradnje iz područja statistike među nastavnicima i suradnicima različitih sastavnica Sveučilišta te stručnjaka iz privrede. O dobrom putu prema ostvarenju postavljenoga cilja svjedoči skoro sedamdeset članova seminara s gotovo svih sastavnica Sveučilišta i privrede te pedesetak sudionika na prvom predavanju „Regresijska analiza - interpretacije i zablude” koje je 30. studenoga 2017. održala prof. dr. sc. Mirta Benšić, voditeljica Statističkog seminara i predsjednica Katedre za teoriju vjerojatnosti i matematičku statistiku na Odjelu za matematiku. Takvo zanimanje svjedoči o velikoj potrebi akademske zajednice za razumijevanjem primjene statističkih metoda i procedura te pravilne interpretacije rezultata statističkih analiza.

U okviru Statističkog seminara do sada su održana još četiri zanimljiva predavanja iz područja primijenjene statistike: „Smjernice o izvještavanju istraživanja u biomedicini” izv. prof. dr. sc. Vesne Ilakovac, Medicinski fakultet Osijek (7. prosinca 2017.); „Mjere zavisnosti - svojstva i zamke” izv. prof. dr. sc. Nenada Šuvka, Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku (14. prosinca 2017.); „Upotreba logističke regresije u procjeni potencijala za rast poduzeća” prof. dr. sc. Nataše Šarlije, Ekonomski fakultet u Osijeku (21. prosinca 2017.) te „Muke po malom uzorku” izv. prof. dr. sc. Silvije Ručević (11. siječnja 2018.) s Katedre za metodologiju, opću i socijalnu psihologiju te prodekanice za razvoj i poslovanje Filozofskoga fakulteta u Osijeku.

Nenad ŠUVAK
Četvrtkom u 15,15 sati

Statistički seminar održava se četvrtkom u 15,15 sati u predavaonici 22 na katu zgrade Odjela za matematiku. Najave budućih predavanja i popis članova Seminara redovito će biti ažurirane na internetskoj stranici Seminara (https://goo.gl/zjK6Um), a članovi će obavijesti primati i e-poštom. Članom Seminara može se postati ispunjavanjem pristupnice (https://goo.gl/M2BJ83) na internetskoj stranici Seminara.

Možda ste propustili...

DRUGA AKADEMSKA SVEČANOST U POVODU OVOGODIŠNJEGA DANA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Uručene potvrdnice za 46 redovitih profesora Sveučilišta u Osijeku

IZV. PROF. DR. SC. BERISLAV MARKOVIĆ PROČELNIK ODJELA ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

„Odjel obrazuje buduće naraštaje kemičara prema primjeru svjetskih sveučilišta“

PRVI ZNANSTVENO-STRUČNI SIMPOZIJ FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK

Skup „Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik