Učionica
OSNOVAN STATISTIČKI SEMINAR NA SVEUČILIŠNOM ODJELU ZA MATEMATIKU

Cilj: uspostavljanje stručne i znanstvene suradnje iz statistike
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Vezani članci

ODJEL ZA MATEMATIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Idealno mjesto za stjecanje temeljnih znanja u matematici

Statistički seminar osnovan je početkom zimskoga semestra akademske godine 2017./2018. na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku s namjerom da se u njegovu okviru predstavljaju aktualne teme iz primijenjene i matematičke statistike te da se potakne konstruktivna rasprava o uvijek aktualnim pitanjima iz toga područja. Cilj je Statističkoga seminara uspostavljanje stručne i znanstvene suradnje iz područja statistike među nastavnicima i suradnicima različitih sastavnica Sveučilišta te stručnjaka iz privrede. O dobrom putu prema ostvarenju postavljenoga cilja svjedoči skoro sedamdeset članova seminara s gotovo svih sastavnica Sveučilišta i privrede te pedesetak sudionika na prvom predavanju „Regresijska analiza - interpretacije i zablude” koje je 30. studenoga 2017. održala prof. dr. sc. Mirta Benšić, voditeljica Statističkog seminara i predsjednica Katedre za teoriju vjerojatnosti i matematičku statistiku na Odjelu za matematiku. Takvo zanimanje svjedoči o velikoj potrebi akademske zajednice za razumijevanjem primjene statističkih metoda i procedura te pravilne interpretacije rezultata statističkih analiza.

U okviru Statističkog seminara do sada su održana još četiri zanimljiva predavanja iz područja primijenjene statistike: „Smjernice o izvještavanju istraživanja u biomedicini” izv. prof. dr. sc. Vesne Ilakovac, Medicinski fakultet Osijek (7. prosinca 2017.); „Mjere zavisnosti - svojstva i zamke” izv. prof. dr. sc. Nenada Šuvka, Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku (14. prosinca 2017.); „Upotreba logističke regresije u procjeni potencijala za rast poduzeća” prof. dr. sc. Nataše Šarlije, Ekonomski fakultet u Osijeku (21. prosinca 2017.) te „Muke po malom uzorku” izv. prof. dr. sc. Silvije Ručević (11. siječnja 2018.) s Katedre za metodologiju, opću i socijalnu psihologiju te prodekanice za razvoj i poslovanje Filozofskoga fakulteta u Osijeku.

Nenad ŠUVAK
Četvrtkom u 15,15 sati

Statistički seminar održava se četvrtkom u 15,15 sati u predavaonici 22 na katu zgrade Odjela za matematiku. Najave budućih predavanja i popis članova Seminara redovito će biti ažurirane na internetskoj stranici Seminara (https://goo.gl/zjK6Um), a članovi će obavijesti primati i e-poštom. Članom Seminara može se postati ispunjavanjem pristupnice (https://goo.gl/M2BJ83) na internetskoj stranici Seminara.

Možda ste propustili...

ODRŽANA 2. SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUGE ALUMNI ODJELA ZA BIOLOGIJU

Predstavljen plan rada udruge Alumni BiolOS za 2019. godinu

IZV. PROF. DR. SC. VLADIMIR DUGALIĆ DEKAN KATOLIČKOGA BOGOSLOVNOG FAKULTETA U ĐAKOVU

„Perspektivu KBF-a vidimo u transdisciplinarnim studijskim programima“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana