Sport
ŽELJKO MUSA

Island je pokazao protiv Švedske da se ne smije nikoga podcijeniti
Objavljeno 14. siječnja, 2018.
Vrhunska obrana. Kod Željka Muse zapravo pristup i takav način igre nikada nije bio sporan. Njegov ulazak i postavljanje u 6-0 obranu zajedno sa Jakovom Gojunom u središnjici obrane bile su ključne u pobjedi nad Srbijom. Nakon što su se Srbi približili na jedan razlike, dva bloka i dvije kontre praktički su bile ključne u novom odljepljivanju od suparnika. Već do kraja susreta stekli su naši pet pogodaka prednosti, nastavak je samo išao na njihov mlin.
- Djelovali smo kao tim. Pomagali smo jedni drugima. Moramo čvrsto i koncentirano uvijek biti u obrani. I vrijedno raditi svaku utakmicu, pričao je Musa.
Postoji li pritisak igranja pred domaćom publikom?
- Mali pritisak sigurno postoji. Ali došli smo spremni, odlično smo odradili prvu utakmicu. Sve je prošlo u najboljem redu u svakom pogledu. I na terenu i konačni rezultat, ali i na tribinama. Tako treba biti na svakoj sljedećoj utakmici. Malo je drukčije, igramo pred dosta prijatelja i rođaka. Dosta je poziva, teško ih je sve namiriti. Zato pokušavamo što više ostati po strani i biti koncentrirani samo na ono što nas očekujeu utakmicama. I jednoga i drugoga. Bit će loše ako je ozljeda teža. Faliti će, ali glavu gore. 
Ocjena je kako je Island kompletnija momčad od Srbije?
- Mislim da sve do jedna reprezentacija na ovom prvenstvu je kvalitetna. Ne smije se podcijeniti nikoga. Imat ćeš problema ako ne uđeš koncentrirano na svaku utakmicu i sa svim problemima.
Je li Švedska podcijenila Island?
- Ne znam. Oni su sigurno bili favoriti. Prva utakmica je uvijek teška. Možda se stvarno to dogodilo Šveđanima, možda su ih stvarno podcijenilli.  Činjenica je da su Islanđani odigrali odličnu utakmicu. Treba ih respektirati.ž
Jesu li obrane koje ste odigrali protiv Srbije upotrebljive i za Island? Imate li nekakvo iznenađenje.
- Ha, to ćemo ostaviti za izbornika. Mi smo tu samo da ispunjavamo svoje zadatke i dajemo sve od sebe, zaključio je Musa. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike