Sport
HRVATSKA NA STARTU RAZBILA SRBIJU

Igra za zlato!
Objavljeno 12. siječnja, 2018.
U našem taboru vladala je sreća zbog pobjede, ali i zabrinutost zbog ozljede Domagoja Duvnjaka

Vezani članci

OTVORENO EUROPSKO PRVENSTVO

Ovako se navija za Hrvatsku

BROJNI UGLEDNICI NA TRIBINAMA

Navijali Kolinda, Plenković, ministri, brojni sportaši

EURO ZASLUŽUJE VIŠE TV MINUTA

RTL još jednom “uništio” prvenstvo

Bez previše uzbuđenja i dramatičnih situacija rukometaši Hrvatske pobjedom nad Srbijom započeli su nastup na Europskom prvenstvu. Igra Hrvatske bila je gotovo bez zamjerke i bez igrača koji je podbacio. Ako ćemo do kraja gledati ovako raspoložene igrače, koncentriranu i igru s idejom, onda se doista možemo nadati najvišem na Europskom prvenstvu kod kuće.

Krenula je Hrvatska u obrani 5-1 s Vorijem. Obranu i napad mijenali su Gojun i Cindrić. U napadu u vanjskoj liniji Lino je startao s Duvnjakom te Stepančićem na desnom vanjskom. Srbi su bili čvrsto u 6-0 obrani s vanjskom linijom Šešum-Nenadić i Zelenović kojeg je nakon dobivene dvije minute zamijenio Vujin.

Plus 5

Otvorila je Hrvatska pogotkom Čupića iz sedmerca, kojeg je izborio Duvnjak, ali je Čupić zaslužan jer je presjekao loptu. Potom je zabio Vori, a prvi za Srbe postigao je Šešum. Prvi put Hrvatska se odvojila na tri razlike kada je Cindrić solo akcijom zabio za 6:3. Zelenović je s igračem manje za Hrvatsku smanjio domaće vodstvo na 7:6. Štrlek je s dva uzastopna pogotka vratio Hrvatskoj tri pogotka viška. Uslijedio je sedmerac i kontra Markovića i prigoda Srbima za izjednačenje. No, pokušaj je blokiran, Štrlekov bijeg je bio nezadrživ za 11:9 u 27. minuti. Igrala je tada Hrvatska u obrani 6-0 s Gojunom i Musom koji su čvrsto izlazili na vanjske srpske igrače. Kontru je nakon bloka Muse istrčao i Stepančić za vodstvo Hrvatske 12:9, a do kraja prvog poluvremena prvo je Cindrić ponovno u svom stilu poentirao, a u zadnjim sekundama Stepančić pogodio pod povlačenjem za plus pet (14:9).

Brine Duvnjak

I drugo poluvrijeme započelo je uspješnim Čupićevim sedmercem. Pokušali su Srbi promjenom obrane (istureni Ilić na prednjem) razbiti Hrvatskoj ritam. Koja je i dalje mljela, pa se Musa, osim obrambenih zadaća, uspio upisati i u listu strijelaca, kada ga je proigrao Karačić. Hrvatska je tada povela 19:12. Dodatno atmosferu na tribinama, ali i na terenu popravio je Mirko Alilović. Prvo kada je spasio loptu koja se odbila od vratnice koju su srpski rukometaši uputili na prazna vrata. Slična situacija dogodila se i u sljedećoj akciji, no ovaj put Mirko je stigao obraniti pokušaj Srba sa svoje polovine. Sredinom drugog poluvremena Stevanović je zamijenio Alilovića. Zato je Cvetković bio uporan sa svojim vratarom Cuparom. Promijenio ga je na početku drugog poluvremena, potom i vratio, a on je u više od 50 minuta igre provedenih na terenu imao samo dvije obrane. Zaigrali smo i bez ljevaka u vanjskoj liniji, Duvnjak, Cindrić i Karačić proigrali su sjajno za Štrleka koji je zabio za 25:18. Imali su i suci pomoć „oka sokolova“, videotehnologija presudila je da je Zelenović ipak postigao pogodak. U završnih deset minuta svoj doprinos i kao strijelac dao je i Domagoj Duvnjak. No, to su bili trenutci u kojima se na tribinama već uvelike “feštalo“. Pred kraj je zabrinilo ležanje na terenu Duvnjaka, koji je izišao iz igre.

- Stradao mu je list. Otišla su mu mišična vlakna. Šteta. Zabrinut sam, jako zabrinut, komentirao je hrvatski izbornik Lino Červar.

Samo da list nije teško stradao i da se Dule što prije vrati.

Iz Splita: Krešimir Lacković
Hrvatska               32  (14)
Srbija                    22  (9)

SPLIT – Spaladium arena. Gledatelja: 12.000. Suci: Lars Geipel i Marcus Helbig (Njemačka).

HRVATSKA: Stevanović (2+0), Alilović (5+0), Mihić 2(1), Duvnjak 2, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori 1, Gojun, Horvat 4, Karačić 2, Mandalinić 1, Štrlek 6, Čupić 2(2), Musa 1, Mamić i Cindrić 4.

SRBIJA: Cupara (2+0), Ivanišević, Šešum 2, Vujić, Đukić, Beljanski 1, Nenadić 5(2), Radivojević 1, Marković 2(1), Đorđić, Ilić 4(2), Jovanović, Zelenović 5, Marsenić 1, Vujin 1 i Obradović.

SEDMERCI: Hrvatska 3(3), Srbija 5(5); ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Vori 2, Musa 2), Srbija 8 minuta (Zelenović 2, Obradović 2, Marsenić 2+2).

lak posao

Hrvatska je Euro počela s “plus 10”

Najčitanije iz rubrike