Sport
NK OSIJEK

U Velikoj se Zekić nema na što požaliti
Objavljeno 13. siječnja, 2018.
U nedjelju bijelo-plavi imaju slobodan dan, jedini u sljedeća tri tjedna

Nogometaši Osijeka ulaze u drugu fazu priprema u Velikoj. U subotu će seriju treninga prekinuti odigravanjem međusobne utakmice, a nedjelja će im biti prvi slobodan dan.

I jedini u sljedeća tri tjedna, jer će sljedeći dan bez aktivnosti dočekati tek nakon povratka iz španjolske Marbelle. Subotnja je međusobna utakmica predviđena za 13 sati, na nju je svoj dolazak najavio i dio klupskog vodstva, a sigurno će dobro poslužiti treneru Zoranu Zekiću za prvi uvid koliko igrači slijede njegove zamisli. Iako se jesenas više-manje iskristalizirala početna postava, jasno je kako nitko nema zacementirano mjesto u prvih 11, pa sve čeka novo dokazivanje. Neki će željeti potvrditi status “nedodirljivih”, a neki će se nastojati nametnuti i uvjeriti trenera i njegove pomoćnike kako zaslužuju veću minutažu. Stoga, iako se radi o međusobnom ogledu, treba očekivati pun angažman i nadmetanje, bez ikakve poštede.

Savršeno na terenu i izvan njega

Trener Zekić i dalje se ne može požaliti na situaciju sa zdravstvenim stanjem svojih igrača. Manje probleme ima tek Lončar (koljeno) te još otprije Šorša, kojeg se polako uvodi u puni ritam, i jedino su njih dvojica radila prema posebnom programu. Ostali odrađuju sve zacrtano pa s te strane u stožeru bijelo-plavih nema razloga za nezadovoljstvo. A ono je izostalo i što se tiče situacije izvan terena. Osječani u Velikoj uistinu imaju gotovo sve što su mogli poželjeti - od sjajnih uvjeta za treniranje do odličnog smještaja i kuhinje. No nitko se nije “zaigrao na terenu oko stola”, budno na to paze i fizioterapeuti, iako su već i naputci prije zimske stanke itekako imali učinka. Nitko se tada nije vratio zapušten, ni po kilaži, a ni po onome što su morali individualno odraditi prije priprema. Što se samog slobodnog vremena u Velikoj tiče, Osijekovi nogometaši provode ga na već uobičajen način. U punoj funkciji su mobiteli, laptopi, tableti, TV... a sinoć je i kompletna momčad zdušno bodrila prvi nastup hrvatske rukometne reprezentacije na Euru, protiv Srbije u Splitu.

Jake provjere

Osječani će u Velikoj odraditi još jednu međusobnu utakmicu, uoči povratka sljedeće srijede, a do prve “prave” provjere imaju deset dana. Tada će im suparnik biti “sestrinska” Puškaš akademija, nakon čega slijede još ogledi protiv kijevskog Dynama, bukureštanske Steaue te moskovskog Lokomotiva. Iz tog društva jedino Puškaš odskače po trenutnom plasmanu, jer je prvi dio prvenstva završio kao osmi, a preostala tri Osijekova suparnika u vrhu su svojih nacionalnih prvenstava. Dynamo i Steaua su drugoplasirani, a Lokomotiv uvjerljivo vodeći. Osijek je i lani u Marbelli imao jake provjere, a ispada da su dvoboji s bijelo-plavima većini itekako pomogli u nastavku sezone. Naime, Spartak je postao prvak Rusije, Slavia Češke, Puškaš je osvojio Drugu ligu i plasirao se u najviši rang, a Dynamo je završio kao drugi. Slabije plasirani bili su tek Lokomotiv (osmi) i Rubin (deveti). Ove godine ne bi bilo loše i da se situacija malo okrene, odnosno da dvoboji s tim jakim suparnicima donesu dodatni zamah bijelo-plavima u lovu na željeno drugo mjesto, a time i nešto kasniji ulazak u kvalifikacije Europske lige.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike