Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

“Brokeri” u Sinju znaju pobjeđivati
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Odigrali su košarkaši Vrijednosnice Osijeka već dvije utakmice u novoj kalendarskoj godini. Nakon osmine finala domaćeg kupa (poraz od Šibenika) i posljednjeg dvoboja u Helios Alpe Adria kupu (poraz u Austriji) “brokeri” će u subotu odigrati i prvih 40 minuta u HT Premijer ligi. Momčad Vladimira Krstića prvo će slavlje pokušati izboriti u Sinju. Vruć je to parket, ali Osječani su na njemu već osjetili slast pobjeda. Tako je Krstić tamo uspješno debitirao na klupi “brokera” prije tri godine, a u prošloj sezoni ostvarena je jedna od najuvjerljivijih gostujućih pobjeda, Alkar je na svom terenu bio “zamrznut” na minus 33.

Ponoviti nešto slično bilo bi poželjno, a iako ovaj dvoboj ne očekuju u baš idealnom stanju, Osječani vjeruju da mogu okusiti prvo slavlje u 2018.

- Nikako da zaigramo kompletni u kontinuitetu. Za ovaj dvoboj ne mogu računati na kapetana Šarca, koji se ozlijedio u završnici ogleda sa Šibenčanima. Nakon te utakmice sve do četvrtka nije trenirao ni Amerikanac Taylor, a ozlijedio se i novi čovjek u bekovskoj liniji. U Austriji je ranije parket napustio Mandić, koji pak nema ni pravo nastupa na dvije prvenstvene utakmice, ali očito je da nam ozljede remete pripreme za utakmice - kaže Krstić, čija momčad u prvenstvu ima identičan ligaški učinak kao i subotnji domaćin (19.30). Alkar je također doživio domaći poraz u Kupu od Zaboka, stoga bi moglo biti zanimljivo u okršaju, sudeći po dosadašnjem učinku, ravnopravnih suparnika.

- Čeka nas dobra momčad, imaju dva Amerikanca, s tim što je Graf prvi strijelac i motor. Kod kuće su uvijek neugodni, ali smo već pokazali da se s time znamo nositi. Prve dvije utakmice u godini smo izgubili, ali nismo igrali loše. Stoga priželjkujem da nam se sada poklopi i rezultat - želja je trenera košarkaša s Drave.

Svoje obveze u sklopu 12. kola već su odradili Cedevita i Šibenik (88:58), a jučer su se igrale utakmice Ribola Kaštela - Zadar i Jazine Arbanasi - Split. Preko vikenda se još igraju Zabok - Cibona i Zagreb - Hermes Analitica. N. Benčina

Trener Osječana Krstić ne može računati na kapetana Šarca, koji se ozlijedio u završnici ogleda sa Šibenčanima

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike