Sport
IZ DALMACIJE U SLAVONIJU

Tomaševića snimao Hajduk, spominjao se i Osijek, a on na kraju potpisao s Cibalijom
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Josip Tomašević novi je igrač vinkovačkog nogometnog prvoligaša. U četvrtak je doputovao u Slavoniju i dan kasnije potpisao ugovor s Cibalijom do ljeta 2019. godine te se odmah priključio momčadi na treninzima. Mladen Bartolović dolaskom Tomaševića dobio je rješenje za lijevi bek, jer Sinjanin je na toj poziciji odradio odličan prvi dio sezone u drugoligašu Dugopolju gdje je pod vodstvom bivšeg trenera Cibalije Miroslava Bojka upisao 17 prvenstvenih nastupa. Tomašević je rođen u Sinju 4. ožujka 1994., kao dvanaestogodišnjak preselio se u Hajduk, gdje je bio na listi nada i hrvatski reprezentativac u mlađim uzrastima. Mišo Krstičević ga je kao 17-godišnjaka priključio prvoj momčadi, no velika nada se potom negdje zagubila. Prelazak iz juniora u seniore nije najbolje prošao, pa se Josip s Poljuda preselio u Park mladeži, a nakon epizode u RNK-u Split put ga je odveo u Imotski, potom u Dugopolje. Ove jeseni u Dugopolju se pod Bojkovom paskom ustalio na lijevom beku i na kraju polusezone biran je u idealnih 11 Druge HNL. Snimao ga je Hajduk, bilo je priča kako bi se Tomašević mogao vratiti na Poljud, spominjao se i dolazak u redove Osijeka, a na kraju ga je Vladimir Balić doveo među nebeskoplave.

Tomašević i Vinko Soldo nova su lica u Genscherovoj, a 22-godišnji Zvonimir Milić od četvrtka više nije igrač Cibalije. On i klub napravili su sporazumni raskid ugovora i Milić je krenuo u nove nogometne avanture. Jesenas je upisao ukupno četiri nastupa, po dva u prvenstvu i kupu, a Bartolović je na početku ove godine odlučio kako je prekobrojan. Milić je otišao, a u potrazi za inozemnim angažmanom je i stoper Ivan Zgrablić. Dolaskom Solde zaoštrila se konkurencija na stoperskoj poziciji, Bartolović u kadru ima čak šestoricu igrača i naravno da među prvih 11 neće biti mjesta za sve. Među onima koji se trebaju izboriti za udarni sastav je i iskusni Zgrablić.

- U najboljim sam godinama, želim igrati. Pokušavam riješiti nešto za inozemstvo. Ako bi se otvorilo, bilo bi super, ako ne, ništa. U Vinkovcima mi je lijepo, da nije tako, ne bih se ovdje toliko zadržao. No, želim igrati, a imajući u vidu ono što se događalo potkraj prošle polusezone nisam siguran da ću biti u prvom planu - komentirao je Zgrablić. I. Liović

Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini