Sport
KOŠARKAŠKI KLUB BELIŠĆE

Nemamo imperativ prvog mjesta
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Košarkaši Belišća nakon osam kola zauzimaju drugo mjesto u A-2 ligi - skupina Istok. Ostvarili su Belišćani šest pobjeda, samo jednom su poraženi, kod prvoplasiranog Đakova, a jednu su dionicu pauzirali. Iako su pri vrhu poretka, iz Belišća poručuju kako im prvo mjesto na kraju sezone nije imperativ. No u konkurenciji devet klubova s “istoka” Đakovo i Belišće su se izdvojili te u prvom dijelu sezone pokazali tko je najkvalitetniji dvojac i između kojih će se klubova tražiti prvak.

Belišće sasvim dobro kotira u lovu na naslov prvaka, a momčad je u prvom dijelu prvenstva vodio Hrvoje Čamagajevac, nekada odlični play, koji sada svoje bogato znanje prenosi na mlade igrače. Naravno, savjetima pomaže i onim starijim. Čamagajevac je uoči prvenstva sjeo na klupu i stvorio sasvim dobru momčad.

- Odustajanjem od nastupa u A-1 ligi odlučili smo se za svoje mlade igrače koji su prošli sve kategorije u klubu. Tako sad imamo nekoliko starijih igrača plus naše mlade snage. Od uprave nisam dobio nikakav imperativ što se plasmana tiče, no očito je da će prvak biti Belišće ili Đakovo. Da smo se kojim slučajem odlučili za igranje u A-1 ligi, morali bismo se pojačati s četiri-pet kvalitetnih igrača, potrošili bismo puno novca i bili na sredini tablice, a ovako smo se oslonili na vlastiti kadar i sasvim dobro guramo. Nastavili smo rad u svojoj školi košarke i igramo s domaćim mladićima, što mislim da je jedini, pravi i ispravan put za svaki klub. Belišće je bilo i uvijek će biti opredijeljeno za odgoj i guranje u prvi plan igrača koji su prošli našu školu od početnika do seniora. Ako nas to ponovo dovede do kvalifikacija za viši rang, sjest ćemo i dogovoriti se što je najbolje za klub, jer u KK Belišće uvijek se tako radilo i razmišljalo - kaže trener seniorske momčadi Hrvoje Čamagajevac. Z. Kaptalan

Najčitanije iz rubrike