Novosti
HRVATSKI POLICAJAC NAŠAO SE NA KOMPROMITIRAJUĆOJ FOTOGRAFIJI

Selfi s kokardom i policajcem
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Dragutin Sudar, policajac iz Tenje, fotografirao se sa skupinom muškaraca na kojoj je 24-godišnji Nikola Ugrica iz Tenje napravio zajednički selfi sa šajkačom i kokardom na njoj. Fotografija je napravljena na pravoslavni Badnjak kada vjernici pravoslavne vjere odlaze u šumu po hrast da bi ga potom palili.

Policajac, na fotografiji prvi slijeva, sa širokim osmijehom fotografirao se s osobama mahom iz Tenje, a na sve je odreagirala Policijska uprava čim je saznala za fotografiju koja je u nekoliko navrata podijeljena i na društvenim mrežama. Tako je nakon provedene istrage protiv 24-godišnjaka podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Mladog Tenjca s kokardom na čelu zbog isticanja neprimjerenog simbola očekuje kazna u protuvrijednosti od 25 do 150 eura, odnosno od 200 do 1200 kuna, ili kazna zatvora do 30 dana. Uz navedeno, policija dostavlja posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policajac je pak druga priča.

- Nakon što je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske protiv njega podnijet će zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti – kažu iz policije.

Kako neslužbeno doznajemo, ista ekipa provezla se vozilom, nedugo nakon fotografiranja, kroz mjesto Ćelije gdje su na sav glas vikali: “Ovo je Srbija”.

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, također je vidio fotografiju na kojoj su policajac i mladi Tenjac s kokardom.

- Prvo želim reći da je pod onim znakom pod kojim je slikan onaj mladić na slici pobijeno 15.000 Hrvata u Domovinskom ratu. Upravo u toj Tenji i Silašu napravljeni su najveći zločini nad hrvatskim civilima za kojima se i dandanas traga. Siguran sam da svi ti koji se nalaze na fotografiji znaju gdje su im tijela i gdje su pokopani ili razbacani. To je ono što ja govorim već godinama, da ljudi koji su činili te zločine i koji propagiraju tu ideologiju i dalje rade u policiji, HEP-u, u državnoj upravi i javnim službama. Očekujem od nadležnih institucija da revno reagiraju kao što se reagira na sve druge znakove, na primjer kad govorimo o slovu “U”, pa se odmah dignu svi na noge i počinitelji se tjeraju u zatvor, a za ovog gospodina koji radi u policiji očekujem da u policiji više ne radi – kazao je župan Ivan Anušić.S.Lacić

Možda ste propustili...

POLITIZACIJA SUZBIJANJA AFRIČKE SVINJSKE KUGE

Gotovi prosvjedi seljaka, mjere uspješne, epidemija se smirila

RIJEŠEN SPOR OKO ZEMLJIŠTA U MAKSIMIRU

Preduvjeti za gradnju novog stadiona

ISTRAŽIVANJE O UVJERENJIMA, STAVOVIMA, OČEKIVANJIMA...

Hrvatske građane muči inflacija, dolazak migranata podržava samo njih 23,6 %

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MODERNE TEHNOLOGIJE U ŠKOLAMA

Djeca stječu nove, ali gube niz starih vještina

2

HOK: POREZ NA DOHODAK OSTAVITI NA 10 POSTO

Rasteretiti 60.000 obrtnika paušalista

3

ISTRAŽIVANJE O UVJERENJIMA, STAVOVIMA, OČEKIVANJIMA...

Hrvatske građane muči inflacija, dolazak migranata podržava samo njih 23,6 %