Osijek
JANKO RONČEVIĆ (1976. - 2018.), NOVINAR

Dobar novinar i kolega, svima će nam nedostajati
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

U Osijeku je u srijedu navečer, 10. siječnja, u 42. godini (rođen je 14. kolovoza 1976.) iznenada preminuo urednik, novinar i voditelj Gradskog radija Janko Rončević. Nažalost, srce ga je izdalo dok se rekreirao i trčao, što mu je, uz vožnju biciklom, bila praktički svakodnevica. Stoga su njegovi brojni prijatelji i kolege, dakako uz članove tugujuće obitelji, ostali zatečeni i šokirani viješću koja se brzo proširila Osijekom.

Prve novinarske tekstove pisao je kao honorarni suradnik u nekadašnjoj tiskovini “Slavonija danas”, a na osječki je Gradski radio došao početkom listopada 2006. U svemu što je radio uvijek je iskazivao maksimalnu ozbiljnost, pouzdanost i odgovornost, pa je brzo postao urednikom informativnog programa. Godinama je uređivao vijesti i emisije različitog sadržaja, a kolege su ga najčešće viđale kako na teren dolazi biciklom, pun neiscrpne energije i entuzijazma. Kraću novinarsku stanku imao je krajem 2015., no već od ožujka 2016. ponovno je u stalnoj ekipi Soundset radijske grupe.

Cijenili su ga i kolege i oni o kojima je izvješćivao, a iznimnu je pozornost poklanjao osobama s invaliditetom i posebnim potrebama u svojoj dugogodišnjoj autorskoj emisiji “Ja to mogu”. Ostat će zasigurno u lijepom sjećanju i slušateljima koji su ga proteklih godina rado pratili na radijskim valovima, s njegovim istančanim osjećajem za humor.

Znamo ga i kao vrlo brižnog supruga neutješne Anamarije te oca Tina (8,5 godina) i Jane (4,5), o kojima je tako često ushićeno pričao... Njegovim preranim odlaskom medijski prostor ne samo u Osijeku nego i puno šire sigurno će ostati osiromašen za vrlo kvalitetnog novinara i voditelja, za kojega u poslu nikada nije bilo nepremostivnih prepreka. I divnog čovjeka, istinskog prijatelja koji će mnogima nedostajati. Posljednji ispraćaj pokojnog Janka Rončevića bit će u subotu, 13. siječnja, na Donjogradskom groblju u Osijeku u 12.50 sati.

Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike