Regija
“CESARIĆ U CESARIĆU”

Pjesnikove stihove pretočili u - slike
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

POŽEGA

U sklopu projekta “Cesarić u Cesariću” već 13 godina učenici i učitelji zajedno stvaraju na temu stihova pjesnika Dobriše Cesarića. Svake je godine druga tema, od svjetlosti, glazbe, putopisa..., a ove su godine pjesme u likovnom izražaju. Prošle godine glazbu su na Cesarićeve stihove obrađivali zajedno s požeškom Glazbenom školom, a ove godine likovne radove rade na radionici zajedno s požeškom udrugom PožArt. Iako su još školski praznici, dio učenika koje zanima likovni rad rado je došao na radionicu.

– Ovo je jedna od naših aktivnosti koju organiziramo s udrugom PožArt, koja inače organizira razna likovna događanja, radionice, izložbe, oslikavanja velikih prostora, interaktivne izložbe. Svi radovi bit će izloženi u holu škole 26. siječnja, a svi radovi kao skupna fotografija bit će naslovnica na našoj zbirci “Staza” koju ćemo također promovirati 26. siječnja, kao završnu aktivnost projekta “Cesarić u Cesariću” – istaknula je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Voditeljici PožArta Snježani Mekić Delić pridružio se i požeški slikar Domagoj Krip, a s učenicima su slikali tehnikom ulja na platnu. Učenici su pozvani da se pridruže radu udruge i požeškim slikarima u njihovim akcijama i izložbama na ulici, gdje likovno stvaralaštvo približavaju svim građanima.AGM Kruna

Možda ste propustili...

KONJOGOJSTVENA UDRUGA PLETERNICA

Pokladno jahanje selima Župe Bučje 10. veljače

URUČENE NAGRADE ZA DRAMSKI ODGOJ

Taslidžić: Kazalište živi punim plućima

ODUŠEVILI I PRIRODA I DOMAĆINI

Planinarski pohod na vrh Požeške gore

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRAJ DOVOZNE PRODAJE KRUHA

Monopol ili zaštita “domaćih” trgovaca?

2

TRI GRADA I ŠEST OPĆINA PISALI MINISTARSTVU PRAVOSUĐA:

Općinskom sudu nekadašnji status i sjedište u Valpovu

3

GRADONAČELNIK DINKO BURIĆ:

Zaduženost Belišća 12,65 posto prihoda