Regija
“CESARIĆ U CESARIĆU”

Pjesnikove stihove pretočili u - slike
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

POŽEGA

U sklopu projekta “Cesarić u Cesariću” već 13 godina učenici i učitelji zajedno stvaraju na temu stihova pjesnika Dobriše Cesarića. Svake je godine druga tema, od svjetlosti, glazbe, putopisa..., a ove su godine pjesme u likovnom izražaju. Prošle godine glazbu su na Cesarićeve stihove obrađivali zajedno s požeškom Glazbenom školom, a ove godine likovne radove rade na radionici zajedno s požeškom udrugom PožArt. Iako su još školski praznici, dio učenika koje zanima likovni rad rado je došao na radionicu.

– Ovo je jedna od naših aktivnosti koju organiziramo s udrugom PožArt, koja inače organizira razna likovna događanja, radionice, izložbe, oslikavanja velikih prostora, interaktivne izložbe. Svi radovi bit će izloženi u holu škole 26. siječnja, a svi radovi kao skupna fotografija bit će naslovnica na našoj zbirci “Staza” koju ćemo također promovirati 26. siječnja, kao završnu aktivnost projekta “Cesarić u Cesariću” – istaknula je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Voditeljici PožArta Snježani Mekić Delić pridružio se i požeški slikar Domagoj Krip, a s učenicima su slikali tehnikom ulja na platnu. Učenici su pozvani da se pridruže radu udruge i požeškim slikarima u njihovim akcijama i izložbama na ulici, gdje likovno stvaralaštvo približavaju svim građanima.AGM Kruna

Možda ste propustili...

POSREDOVANJEM ZAPOVJEDNIKA DVD-A LIPIK

Vatrogascima VPŽ-a vozila iz Tirola

ZA PRORAČUN ĐURĐENOVCA BILA I OPORBA

Na raspolaganju im 28,5 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EU ZA HUMANO USMRĆENJE

Inspektor može za nehumanost kazniti na kolinju

2

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak