Mozaik
SUDAR PERCUSSION OBJAVILI PJESMU

Gosti na singlu su Božo Vrećo i Stefan Milenković
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

Udaraljkaši Sudar Percussion uoči velikog koncerta u KD-u Vatroslav Lisinski 11. veljače predstavljaju singl i spot “Revolution”. U pjesmi gostuju jedan od najboljih svjetskih violonista Stefan Milenković te karizmatični Božo Vrećo, odlični umjetnik world glazbe. Spot potpisuju Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a glazbenu priču pjesme promatramo očima malog anđela slučajno palog u naš svijet u kojem se ne snalazi. Tekst potpisuje Božo Vrećo, a glazba je originalno djelo Jean-Michela Jarrea.

- Mi smo uvijek otvoreni za nove suradnje, glazbene vidike i pravce. Kvaliteta i radost muziciranja na prvom su nam mjestu, kao i kontakt s publikom. Snimanje ovog spota za nas je novi izlet i suradnja s ljudima koje jako cijenimo i poštujemo kao glazbenike i izvođače - složili su se članovi Sudar Percussiona.

- Suradnja s orkestrom i Stefanom Milenkovićem za mene je bila pravo zadovoljstvo, na takvu prekrasnu skladbu napisao sam tekst u kojem se prožima i ljubavna poruka i globalna mantra kako ljubav mijenja revolucionarno svijet i nas same. Sretan sam zbog suradnje i prijateljstva i sjajnog videouratka - istaknuo je Vrećo.

- Izuzetno mi je bio privlačan izazov pridružiti se Sudar Percussion ansamblu i Boži Vreći u neobičnoj i svježoj obradi pjesme Jean-Michela Jarrea. Fascinantan mi je spoj elektronske glazbe, energije i pulsa udaraljki, kao i mističnog etnoukusa violine i osobnost duhovno-emotivne estetike glasa. Kombinacija ovih elemenata daje fenomenalan, višeslojan i jedinstven umjetnički dojam - rekao je Milenković.

Do sada neviđen spoj elektronike, world glazbe i klasične virtuoznosti daje mashup sa snažnom porukom. Izdavši izvorno tu skladbu prije točno 30 godina, Jarre je skrenuo pozornost na tada aktualna politička zbivanja koja smo i mi snažno osjetili, a danas govori o jednakosti bez obzira na vjersko, političko ili neko drugo opredjeljenje. Koncert u Lisinskom svojevrsna je kruna projekta Oxygene započetog 2016., kojim “sudarovci” u originalnom zvuku obrađuju glazbu Jean-Michela Jarrea. Naslovna skladba projekta, “Oxygene IV”, u izvedbi Sudar Percussiona primila je pozitivne kritike publike i Jean-Michela Jarrea, kao i diskografa. Obradom dijela opusa velikog pionira elektroničke glazbe Sudar ruši granice i radi veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj. Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata novi je izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti. Uz posebne audiovizualne spektakularne efekte, Mješoviti zbor iz Slovenije, trubača Darka Sedaka Benčića i goste iznenađenja, Sudar će dvoranu pretvoriti u multimedijalnu iluziju, a posjetitelje ostaviti bez daha u neponovljivom multimedijalnom spektaklu - najavljuju. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DJEČJEM VRTIĆU SUNCOKRET

Motomrazovi darivali mališane

2

AUTO MARITEA MISS I MISTER TURIZMA HRVATSKE 2018.

Pobjedniciizbora Emilly Mršić i Sven Vlahoviček

3

SAVRŠENO NOSIVI KOMADI IZ ZIMSKE KOLEKCIJE LANE PULJIĆ

Zima je godišnje doba koje obožavaju baš svi ljubitelji mode