Kultura
TATTOO MAJSTOR KOJI SVIRA BUBNJEVE I PIŠE SLIKOVNICE

Slaven Kustura: Svi pišu, ali često samo za sebe
Objavljeno 13. siječnja, 2018.

VINKOVCI

U ugodnoj atmosferi ugostiteljskog objekta Hang Loose u Vinkovcima, u kojem nije bilo slobodnog mjesta, predstavljen je novi roman Slavena Kusture iz Županje, pod nazivom “Jednom, nekad, možda”.

Nakon romansirane balade o klaunu Binkiju u romanu “Sretno iskreni”, šokačkog horora pod nazivom “Dobra kob” i romana “Amigdala”, i novi je roman objavljen u nakladi Gradske knjižnice Županja, gdje je održana i prva promocija. Kustura je autor i zbirke poezije i nedavno objavljene slikovnice za djecu.

- Roman sam davno počeo pisati. Skoro dvije godine je prošlo od začetka do realizacije, a u međuvremenu je 'uletjela' slikovnica za djecu o ekologiji 'Vilenjakov potok', te sam bio prisiljen prekinuti pisanje romana i posvetio sam se tomu. Kada je slikovnica izišla iz tiska, uslijedio je obilazak škola i predstavljanje. Krajem prosinca objavljen je moj novi roman, koji je žanrom mnogo drukčiji od ostalih. To je neka vrsta ljubavnog romana, a prema reakcijama onih koji su je pročitali, čini se da je dobar - rekao je Slaven Kustura.

U središtu romana priča je o profesoru fizike koji radi u zvjezdarnici u Zagrebu i zaljubljuje se u 15 godina mlađu djevojku, koja je u vezi. Profesor živi sam, nema prijatelja, osim kvartovskog policajca, dostavljača pizze i frizera, s kojima dijeli svoje tajne...

Slaven Kustura na ideju o glavnom liku romana došao je sasvim slučajno, slušajući radijsku emisiju Andromeda. Tada je pomislio da bi glavni lik u romanu mogao biti profesor fizike i raditi u zvjezdarnici. Razvio je priču o ljubavi i zvijezdama.

- Svi imamo neke svoje ljubavi, priče, što je normalno. Mnogi to napišu samo za sebe, nikada ne objave, a ja sam to odlučio podijeliti s ljudima - kaže Kustura.

U romanu je mnogo dijaloga, priča je zanimljiva i dinamična, pa je roman zanimljiv za populaciju od 15 do 75 godina.

- Dok ima nade, ništa nije gotovo. Upravo stoga sam odabrao ovakav naslov - pojasnio je svestrani Kustura, županjski tattoo majstor i ugostitelj, kojemu su sviranje bubnjeva i književnost dodatna zadovoljstva. Sam kaže da ima sreću raditi sve ono što voli i što ga ispunjava.

U sklopu promocije, koju je moderirala Gordana Ilić-Ostojić, održan je nastup Harp Explosion - Thee One Man Band iza kojeg se krije usnoharmonikaš Igor Djeke Iggy.

Mario KOKAJ

priča

JE TO O LJUBAVI I ZVIJEZDAMA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike