Sport
JUNIORSKO ODBOJKAŠKO PH

Smotra talenata u Gradskom vrtu
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Sljedeća tri dana dvorana Gradski vrt bit će poprište odbojkaškog prvenstva države u juniorskoj konkurenciji. U gradu na Dravi za primat će se boriti 15 ekipa, osam u konkurenciji juniorki, dok će kod odbojkaša nastupiti jedan sastav manje, nakon što je od nastupa odustala brodska Marsonia.

Slavonska će regija ipak imati tri predstavnika, a za visok plasman konkurentne bi trebale biti odbojkašice Osijeka i Đakova, koje su nedavno igrale finale regionalnog natjecanja. U njemu su Osječanke slavile u pet setova, nakon zaostatka od 0:2, a prije godinu dana mlade igračice s Drave igrale su i juniorski finale, u kojem je ipak bolja bila zagrebačka Mladost. Upravo će Đakovčanke prvu, grupnu fazu natjecanja odraditi u skupini A zajedno s aktualnim prvakinjama (međusobni ogled u petak u 16.30) te Rijekom i Zadrom. Osijek je u društvu Kitro Varaždina, Dubrovnika i Umaga. Prve utakmice danas kreću već od 9.30 sati, a Đakovo otvara protiv Zadra. Domaće u 11.30 imaju premijeru protiv Dubrovčanki, a u 18.30 čeka ih Varaždin.

Kod juniora, primat također brani zagrebačka Mladost, a na istom okupljanju Mursa-Osijek završila je na petom mjestu. Na svom parketu je tendencija popravka plasmana, a njega će prvo tražiti u utakmicama po skupini. “Mursaši” su slobodni u petak prijepodne, a poslijepodne (16.30) čeka ih aktualni viceprvak Croatia (Zagreb). U skupini B još je Mladost Ribola Kaštela, a uz prvaka, u A društvu su Sisak, Rovinj i Zadar. N.B.

Najčitanije iz rubrike