Sport
OSJEČKI DVOJAC ČETVRTI PUT NA EP-U

Videotehnologija će im olakšati posao
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Nedavno su deveti put proglašeni najboljim sudačkim rukometnim parom u Hrvatskoj. Riječ je o Osječanima Borisu Miloševiću i Matiji Gubici koji će biti dio Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Debitirali su na velikoj sceni 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u svom rodnom Osijeku, a ovo će im biti četvrti Euro na kojemu će dijeliti pravdu. Naravno, smješteni su u skupini koja je “što dalje od Hrvatske.“ Sudit će onim reprezentacijama s kojima se naši rukometaši mogu sastati tek u polufinalu. Tako će za početak suditi skupinu u Varaždinu u kojoj su Španjolska, Danska, Mađarska i Češka. Prvi nastup u Varaždin Areni imat će u subotu kada će suditi susret Danska – Mađarska. Ovogodišnje Europsko prvenstvo specifično je za suce jer će moći prvi put koristiti videonadzor. Nekada samo za situacije kada je sporno je li lopta prešla gol-liniju, a sada će moći tražiti “oko sokolovo“ i u slučajevima koji su im promaknuli.

- Prvi je put videotehnologija uvedena na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je koristila samo za provjeru je li bio gol ili nije. Sada ćemo je moći koristiti i za sporne situacije kod mogućih isključenja, a da nam je eventualno promaknulo. Već smo imali prigodu suditi i s pomoću videonadzora i po pravilima koja će vrijediti na Europskom prvenstvu. Imali smo, naime, test na posljednjem Final fouru, koji je također pod okriljem EHF-a - rekao nam je Boris Milošević, dio osječkog sudačkog dvojca.

Jedino njima ne želimo da budu dijelom susreta u kojima se dijele medalje. Značilo bi to, naime, da će hrvatski rukometaši biti u tom društvu pa im ne bi mogli suditi sunarodnjaci. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike