Novosti
OBRAZOVANJE

Natječaj za ERS od ponedjeljka
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Na sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, održanoj u četvrtak prije sjednice Vlade, usklađen je konačni tekst javnoga natječaja za članove Ekspertne radne skupine (ERS), koji će biti otvoren u ponedjeljak, kao i javno savjetovanje za Akcijski plan provedbe strategije, rekla je nakon sjednice Povjerenstva ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Na sjednici su dogovoreni uvjeti i rokovi natječaja za članove ERS-a, rekla je Divjak. Sve prijave kandidata, dodala je, objavit će se online na pripremljenom obrascu te će svi podatci o kandidatima koji prođu administrativnu provjeru, kao i svi prilozi i dokazi o ispunjavanju uvjeta, biti javno objavljeni, tako da svatko može vidjeti tko se javljao i koje uvjete ispunjava.

“Uvjerena sam da će takav, transparentan, otvoren, način rezultirati time da se javljaju kompetentni kandidati i da PSP na temelju zadanih kriterija može izabrati članove ERS-a koji će biti u stanju provoditi svoje dužnosti i nadležnosti u skladu sa Strategijom”, rekla je ministrica.

Što se tiče Akcijskoga plana, Divjak je podsjetila da je prvu inačicu izradio PSP u prethodnom sastavu. “U ovom trenutku imamo drugu inačicu, u kojoj su revidirani rokovi, nadležnosti, a Akcijski plan stavljen je u okvire dvogodišnjeg perioda”, rekla je Divjak, dodavši da će Akcijski plan u javnom savjetovanju biti od idućeg ponedjeljka. H

ŠIROKO SUGLASJE

Članica PSP-a i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković pozvala je zainteresirane za rad u ERS-u da se jave na natječaj, a javnost i struku da sudjeluju u javnoj raspravi o Akcijskom planu jer žele postići “široko društveno suglasje o svim pitanjima koja su vezana uz reformu odgojno-obrazovnog sustava i provedbu svih ciljeva predviđenih Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije”.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana