Novosti
HRVATSKA UDRUGA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Komunikator godine: Među finalistima i Blaženka Divjak
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ušla je među finaliste za Komunikatora godine. Ta se nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje onome tko se profesionalno ne bavi komunikacijom, ali se u Hrvatskoj istaknuo izvrsnošću komunikacije. Nagradu može dobiti pojedinac ili skupina, poput Hrvatske gorske službe spašavanja, koja je proglašena Komunikatorom 2017. godine.

- U razvoju komunikacije prema javnosti mnogo mi pomažu stručni suradnici iz Ministarstva te činjenica da dolazim iz akademskog okruženja. Cijeli sam život profesorica, pa na neki način živim od toga da govorim. U svakoj je komunikaciji važno da znate kojoj se publici obraćate te da dobro sročite poruku koju želite prenijeti - kazala je ministrica Blaženka Divjak i otkrila da je ugodno iznenađena nominacijom za Komunikatora godine.

Članovi Hrvatske udruge za odnose s javnošću za tu su nagradu nominirali nekoliko desetaka osoba i skupina, a žiri je izabrao pet finalista. Tko su, bit će otkriveno u iduća dva tjedna. Nakon toga žiri će birati pobjednika, a o tome kome bi trebala pripasti nagrada, moći će glasovati i građani preko Facebooka.

- Iz godine u godinu sve je uzbudljivije birati Komunikatora godine. S jedne strane sve više ljudi razvija svoje komunikacijske vještine, a s druge nam strane razvoj tehnologije i medija omogućuje da lako doznamo za njihovu izvrsnu komunikaciju. Pri izboru Komunikatora godine ove ćemo godine prvi put čuti i glas javnosti. Zanima nas hoće li struka i građani nagradu željeti uputiti na istu adresu - rekla je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand Prixa.

Ministrica Divjak smatra da je u javnoj komunikaciji najvažnije da vjerujete u ono što govorite: “Iskrenost i motivacija trebaju se moći očitati kako biste bili autentični. Trebate znati kome govorite i s tom publikom uspostaviti dvosmjernu komunikaciju. Tako možete primiti poruke i doživjeti reakcije druge strane. Na kraju, ne smije vas svaka negativna reakcija uvrijediti ili povrijediti. Prema tuđim se reakcijama treba postaviti kritički i samokritički.” A.Andrejek

Blaženka Divjak

ministrica znanosti i obrazovanja

Cijeli sam život profesorica, pa na neki način živim od toga da govorim. U svakoj je komunikaciji važno da znate kojoj se publici obraćate te da dobro sročite poruku koju želite prenijeti.

Možda ste propustili...

BIVŠI SDP-OVAC NA ČELU DEMOKRATA

Mrsić osnovao stranku

OTVARAJU 200 NOVIH RADNIH MJESTA

Pevec bilježi dobit i diže plaće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"NA SPEKTRU OD CENTRA PREMA LJEVICI"

Dalija Orešković ulazi u politiku

2

U PONEDJELJAK NA ŽUPANIJSKOM SUDU U ZAGREBU

Izricanje presuda Ivi Sanaderu za slučaj Hypo banka i za slučaj Dioki

3

BIVŠI SDP-OVAC NA ČELU DEMOKRATA

Mrsić osnovao stranku