Novosti
ČUDNA IZJAVA ZAGREBAČKOG ČELNIKA

Bandić: Uvodi se informatika da se izbaci vjeronauk
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak kako ne može o obrazovnoj reformi polemizirati s nekim "tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima", zamoljena da prokomentira optužbe koje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznio na konferenciji za novinare sazvanoj o temi "Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike". Bandić je na konferenciji za novinare ustvrdio da se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk te da se slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kojeg je snimilo jedno dijete u OŠ Matija Gubec kako na nastavi širi govor mržnje, koristi za stvaranje krizne situacije i progon vjeroučitelja. "Uzurpirajući medijski prostor, provodi se nabava računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikularni interesi određenih političkih stranaka. Imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj, kako zatrti nacionalni identitet", rekao je Bandić.

“Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola odgovorio - 0 kuna", odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.

Reagirao je i HNS. "Informatika se u škole ne uvodi da bi se istjerao vjeronauk, informatika se uvodi jer živimo u 21. stoljeću. Niz neistina koje ste izgovorili o radu stručnih ljudi koji provode reformu obrazovanja samo govori o tome da s temom niste upoznati pa vam predlažem da se primite komunalnih problema i krpanja cesta, a stručnjacima ostavite da nastave raditi svoj posao", poručio je Bandiću predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak.H

Možda ste propustili...

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

PETA IZBORNA JEDINICA OSTALA UTVRDA HDZ-A

VSŽ će u novom sazivu Sabora imati 7 zastupnika