Regija
HRVATSKI CENTAR ZA DRAMSKI ODGOJ

Belomanastircima priznanje za stvaralački i odgojni kazališni rad
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

BELI MANASTIR - U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja, Hrvatski centar za dramski odgoj od 2009. dodjeljuje nagrade i priznanja, kojima je nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija. Povjerenstvo Centra, u sastavu Aleksandar Bančić, Nebojša Borojević i Vlado Krušić, razmotrilo je nominacije i odlučilo dodijeliti nagrade i priznanja.

Tako je Gradsko kazalište Beli Manastir dobilo Priznanje za uspješan stvaralački i odgojni kazališni rad u lokalnoj zajednici.

Dr. sc. Iva Gruić, dramaturginja, sveučilišna profesorica i dramska pedagoginja iz Zagreba, dobitnica je Nagrade za trajan doprinos afirmiranju i razvoju dramskopedagoške struke u Hrvatskoj. Zvjezdana Čagalj, profesorica predškolskog odgoja, dramska pedagoginja i istaknuta pjesnikinja iz Splita, dobila je Nagradu za trajan doprinos razvoju dramskoga odgoja u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim dramskim odgojnim radom s djecom predškolske dobi. Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih dodijeljena je Nagrada za trajan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj ostvaren tijekom 70 godina djelovanja. Irena Hlupić-Rašo iz Bjelovara dobila je Nagradu za izniman doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj i vlastitoj sredini ostvaren uspostavom sjedišta Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ-a u Bjelovaru te stalnom brigom oko njegove kvalitetne organizacije. Priznanje je dobila i Jasmina Žiljak Ilinčić, dramska pedagoginja i glumica iz Splita, za uspješan stvaralački i stručni dramski odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Nagrade i priznanja bit će uručeni dobitnicima u subotu, 13. siječnja, na svečanosti u okviru godišnjeg sabora HCDO-a u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu. N.Vek.

Možda ste propustili...

GUNJA POLAŽE VELIKE NADE U PODUZETNIČKU ZONU

Preduvjet za radna mjesta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽUPANIJSKA CESTA POSTALA DRŽAVNA

Kolodvorska bez prometa, šetnica u središtu Miholjca

2

NOVI RAD IVANA MATKOVIĆA LASTE

Stradanje Vukovara ‘91. u hrastovini 5 x 1 metara

3

ZA KVALITETNIJU POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU

Nagodinu gotova dva sustava za navodnjavanje