Regija
PODGORAČ

Općina subvencionira osjemenjivanje krava
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Općina Podgorač osigurala je u ovogodišnjem proračunu 70.000 kuna za potrebe umjetnog osjemenjivanja krava i junica. Stoga je općinski načelnik Goran Đanić s veterinarskim stanicama iz Našica i Đakova potpisao ugovore kojima se uređuje financijska potpora osjemenjivanja krava i junica do kraja 2018. godine.

Govoreći o važnosti ove mjere, načelnik Đanić naglašava ublažavanje posljedica devastacije stočarstva.

- Devastirano stočarstvo jedino na ovakav način još može djelomično opstati. Ovo nije neka velika financijska mjera, ali sigurno dobro dođe - rekao je Đanić nakon potpisivanja ugovora s direktorom Veterinarske stanice Darkom Damjanovićem.

Đanić je pozvao poljoprivrednike da prate programe i uključuju se u natječaje Osječko–baranjske županije i Ministarstva poljoprivrede te na taj način osiguraju financijska sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Damjanović ističe podizanje razine reproduktivnih svojstava goveda te učinkovito širenje poželjnih genetskih svojstava kod proizvodnih pasmina.

- Osim što je to jedna od mjera pomoći stočarstvu, ona je značajna i za unapređenja stočarstva jer se radi o elitnim i prvoklasnim sjemenima bikova i nerasta - napomenuo je Damjanović.S.F.

Možda ste propustili...

2,2 MILIJUNA KUNA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

Đurđenovačkom vrtiću 795.000 kuna

51. ŠOKAČKO SIJELO

Županjci idu na Jelačićev trg

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPASNA PODRAVSKA MAGISTRALA

Kreće rekonstrukcija
slavonske “ceste smrti”

2

STRAŠNO OTKRIĆE U ĐAKOVŠTINI

Jazavci i lisice iskopali
ljudske lubanje i kosti!

3

NEUSELJIVA ZGRADA ZA PUSTARAŠE

Još jedna zima u Jasenovcu i Sokolovcu