Kultura
SEDMI KONCERT CIKLUSA OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

Katarina Sobočan Makević: Za bis rijetko izvođeni preludij u A-duru Stjepana Šuleka
Objavljeno 12. siječnja, 2018.
Velik broj posjetitelja imao je priliku te večeri poslušati četiri djela izvrsnih skladatelja.

Sedmi koncert u sklopu ovogodišnjeg koncertnog ciklusa Osječka glazbena srijeda održan je u koncertnoj dvorani Glazbene škole Franje Kuhača, a nastupila je klaviristica Katarina Sobočan Makević. Velik broj posjetitelja imao je priliku te večeri poslušati četiri djela izvrsnih skladatelja.

Koncert je započeo izvedbom djela “Fragile” skladatelja Daniela Mateja. Riječ je o suvremenom djelu koje je u koncertno ozračje donijelo nešto novo, a to su proširene tehnike sviranja na klaviru. Osim suvremenog djela „Fragile“, izvedena su i dva djela velikih skladatelja: Sonata op. u fis molu Roberta Schumanna te Balladen op. 10 Johannesa Brahmsa.

Nakon uspjelih izvedbi spomenutih djela, kao dodatak koncertu pijanistica je za bis izvela rijetko izvođeni preludij u A-duru hrvatskog skladatelja Stjepana Šuleka.

Klaviristica Katarina Sobočan Makević osnovno glazbeno obrazovanje završila je u Virovitici, a klavir je magistrirala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovala je na mnogim međunarodnim natjecanjima, članica je projekta na kojem je osvojila Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Trenutačno živi u Engleskoj, gdje koncertira, radi u Londonu, održava privatne sate klavira te predstavlja svijet klasične, ali i suvremene glazbe poznatih skladatelja.

Puna koncertna dvorana Glazbene škole dokaz je interesa osječke publike za koncerte u sklopu Osječke glazbene srijede, koja će i dalje nastojati glazbu što više približiti publici, te tako pridonijeti kulturi grada Osijeka. Luka Marić

izvedbom

DJELA “FRAGILE” DANIELA MATEJA POČEO JE KONCERT

Trenutačno živi u Engleskoj, gdje koncertira, radi u Londonu, održava privatne sate klavira te predstavlja svijet klasične, ali i suvremene glazbe poznatih skladatelja.

Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike