TvObzor
HRT: ZAVRŠENA DRUGA SEZONA “A-STRANE”

Najljepše hrvatske ljubavne pjesme za sve generacije
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

U posljednjemu ovosezonskom izdanju popularne HRT-ove zabavno-glazbene emisije “A-strana”, prikazane proteklu subotu na Prvome programu Hrvatske televizije, gosti Duška Ćurlića i Ivana Vukušića bili su Stjepan Hauser, Parni valjak, Urban & 4, Zdenka Kovačiček i Vedran Božić. U drugoj je sezoni “A-strana ”iscrtala krug u kojemu su se prepletali ljubav, osjećaji, usponi i padovi, odrastanja, uspomene i sve ono što je neraskidivo povezano s glazbom. Posljednja emisija vratila nas je trenutku u kojemu pjesma nastaje – tišini i nadahnuću. Bez struje svi su gosti i mladi pjevači izveli svoje najdraže pjesme u intimnijemu raspoloženju, jer za energiju koju su dali publici nisu bila nužna ni pojačala ni efekti. Bez obzira na godine koje su proveli na sceni, recept je svima bio poznat – prepustiti se srcu, jer su jedina nagrada za ono što daju sretna lica publike nakon nastupa.

Stjepan Hauser, Parni valjak, Urban & 4, Zdenka Kovačiček i Vedran Božić znali su da im je scena bila suđena, a mlada publika koja ih tek otkriva produljuje njihov glazbeni život. Godinama s istim ljudima u sastavu dijele dobre i loše dane, te koliko god su različiti, glazba je njihova furka, a večeras, kada su nastupali zajedno, to su radili najbolje.

Večerašnju emisiju otvorio je Stjepan Hauser neobično nadahnutom izvedbom “Molitve za Magdalenu”, a pioniri unplugged-koncerata kod nas, Parni valjak, svojim hitom U prolazu podsjetili su gledatelje na jedan od najboljih događaja hrvatske rock-glazbe: album Bez struje Live in ZKM. Urban & 4 prizemljili su “Astronauta” u HRT-ov studio, a zatim se okupio trio legendi: dama koja je proslavila šezdeset godina karijere – Zdenka Kovačiček te gitaristi Branimir Bogunović i Vedran Božić. Mladi su pjevači uz Vedranovu pratnju gledatelje podsjetili na antologijski hit glazbenoga sastava Time pod naslovom “Za koji život treba da se rodim”.

I mladi su pjevači izveli svoje najdraže pjesme koje su oduvijek željeli podijeliti s publikom: Vedran Ljubenko otpjevao je “Selmu”, Gordana Marković hit Gabi Novak “Duga je duga noć”, Marko Kutlić “Ti si sav moj bol”, Edgar Rupena “Lipa si, lipa”, a Marin Jurić Čivro pjesmu “Jedina moja”. Koliko mlada publika može produljiti život, najbolje je posvjedočila izvedba Zdenke Kovačiček koja je otpjevala hit “Frka”. A budući da je ova sezona emisije “A-strana” otvorena pjesmom “U ljubav vjerujem”, tako je i oproštaj bio posvećen ljubavi – “Ljubavnu” su zajednički izveli Parni valjak, mladi pjevači, te publika u studiju.

No, nakon što je publika napustila studio, na nagovor glazbenoga producenta Nikše Bratoša članovi glazbenoga sastava “A-strane”, prateći vokali i voditelji posljednju su pjesmu, Runjićevu “Romancu”, posvetili glazbi.(N.K.)

 
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata