TvObzor
HRT: TREĆA SEZONA DRAMSKE SERIJE “POČIVALI U MIRU”

Završetak priče o Luciji Car i njezinim mračnim istragama
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Treća sezona serije “Počivali u miru” na Hrvatskoj radioteleviziji počet će se prikazivati u ponedjeljak, 15. siječnja na Prvome programu s početkom u 21 sat. Prema priči Darija Vincea scenarij su napisali Saša Podgorelec i Dario Vince, redatelj je Goran Rukavina, a direktor fotografije Darko Drinovac. U trećoj sezoni serije u znatnome je dijelu prisutna i glazba popularnoga sastava Pips, Chips & Videoclips. Glavni je producent Dario Vince, a izvršni producent Igor Vukov. Urednik je serije, kao i u prvim dvjema sezonama, Mislav Brumec.

Posljednja sezona serije u deset nastavaka nastavlja pratiti sumnjive smrti pripadnika hrvatske zlatne mladeži, djece članova istaknutih društvenih krugova, koji su obilježili prvih dvadesetak godina mlade države, te donosi završetak priče o Luciji Car i njezinim istragama mračnih strana hrvatske stvarnosti. Jedna novinska obavijest o smrti i jedna naoko slučajna pucnjava u narodnjačkome klubu pokrenut će događaje: odbjegloga bivšeg Udbina ubojicu Matu Šušnjaru istjerat će iz njegova skloništa, a novinarku Luciju Car natjerati da u televizijskoj arhivi potraži stare tragove svojega najtežeg slučaja. Istražujući sumnjive smrti djece nekih od najmoćnijih ljudi u državi, ubrzo će stati na put mračnim, prikrivenim silama koje ne prezaju ni od čega. Tvrdoglava novinarka upustit će se u svoju posljednju, očajničku potragu za istinom, a nemilosrdni profesionalni ubojica krenut će u svoj konačni osvetnički pohod. Na tome putu past će mnoge maske, a tajne koje skrivaju grobovi sinova i kćeri predvodnika hrvatske tranzicije odvest će Luciju u samo srce tame.

Uz glavnu glumačku postavu, koju inače čine Judita Franković, Dragan Despot i Miodrag Krivokapić, u gotovo 120 glumačkih uloga pojavljuju se, među ostalima, Danko Ljuština, Dejan Aćimović, Slavko Štimac, Nina Violić, Alma Prica, Suzana Nikolić, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Velibor Topić, Dijana Vidušin, Inge Appelt, Mladen Vujić, Tena Nemet Brankov, Žarko Savić, Sreten Mokrović, Dado Ćosić, Marko Petrić, Linda Begonja, Barbara Vicković, Katarina Strahinić, Živko Anočić, Dražen Čuček, Damir Šaban, Siniša Popović, Darko Milas i Zijah Sokolović.

“Trećom sezonom nastojimo rušiti granice koje smo sami postavili. Nije nam namjera bila samo dovršiti trilogiju nego i napraviti dosad najbolju sezonu. Željeli smo iskustva iz prethodnih dviju sezona, sve što smo u međuvremenu naučili, ugraditi u sve segmente proizvodnje serije kako bismo još malo podigli letvicu i sasvim se približili onomu što sami volimo gledati. Vjerujem da će gledatelji primijetiti taj entuzijazam i posvećenost svih koji su radili na ovoj sezoni da se proizvede televizijski sadržaj koji je važan, a dobro i zanimljivo ispričan. Ukratko, vrijedan njihove pozornosti i vremena. Očekujem da ova serija neće počivati u miru, nego će nastaviti živjeti i nakon što bude prikazan posljednji nastavak. Naime, očekuju je neke nove platforme, nova tržišta i novi gledatelji”, istaknuo je glavni producent Dario Vince.

Prethodne dvije sezone dramske serije Počivali u miru dostupne su na multimedijskoj usluzi HRTi, a ondje će se putem mobilnih uređaja, tableta i računala moći pratiti i novi nastavci treće sezone. (N.K.)

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike