Sport
CHALLENGE KUP ODBOJKAŠICA

Ekipa Osijeka na oproštaju
nije iskoristila set-lopte
Objavljeno 10. siječnja, 2018.
Osječanke nisu mogle među 16 najboljih jer je Ostrava u dvije utakmice slavila sa po 3:0

Završila je europriča osječkih odbojkašica. Domet od šesnaestine finala Challenge kupa maksimum je za ovu ekipu Osijeka, koja je ionako na međunarodnoj sceni trajala duže od svih predviđanja.

Među 16 najboljih nije se moglo, Ostrava je u dvije utakmice ipak pokazala daleko više pobijedivši dva puta 3:0. Čehinje su već u Gradskom vrtu najavile prolazak, koji su bez problema potvrdile na svom parketu. Iako su poražene istim rezultatom, igračice Branislava Franića ipak su pružile nešto bolje izdanje nego što je to bio slučaj prije mjesec dana. Imale su gošće sada i kadrovske poteškoće, ali su se hrabro suprotstavile boljoj ekipi. U prvom setu bilo je poprilično izjednačeno, do 15:13 to je izgledalo i dosta dobro. No, mali trenutak dekocentracije se u ovakvim natjecanjima skupo plaća, a Ostrava je ekipa koja suparničke pogreške zna i kažnjavati. Na brzinu su se domaće odlijepile na 22:15, pa je bilo jasno u kojem će smjeru ići utakmica. Drugi set bio je najnezanimljiviji, a u njegovoj završnici domaći trener počeo je mijenjati udarnu postavu. To mu su zamalo “obilo o glavu“, jer Osijek je u trećem setu bio jako dobar i neugodan, imao je veliku prigodu produljiti utakmicu. Vodile su Osječanke 20:14 (prije toga domaće su ponovno zaigrale s udarnim snagama), a Ostrava je razliku smanjila zahvajujući neugodnim servisima Zemanove i stigla na 21:22. Ipak, Grahovac i društvo imale su dvije prigode za smanjenje rezultata (22:24), potom su povele i 25:26, ali ni to nije bilo dostatno za toliko željeni počasni set. Šteta, oproštaj bi bi ljepši...

Nino BENČINA
Ostrava                3
Osijek                  0

OSTRAVA – Dvorana Varenska. Gledatelja: 150. Suci: Erko Varblane (Estonija) i Jan Gerrit Reichardt (Nizozemska).

OSTRAVA: Sedlačkova, Zolnerčikova, Diatkova 6, Čubonova 4, Nachmilnerova 10, Makauskaite 12, Čevalierova, Faltinova 4, Šipova, Kojdova 7, Zemanova 10, Valkova 4.

OSIJEK: Babić 8, Sučić 9, Štebih, Krivić 10, Grahovac 1 2, Bilić, Šimunec, Gadžić, Zirn 2, Miličević.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:16, 28:26.

BUČNA ATMOSFERA

Dvoboj je igran u dvorani Varenska, koja se ne može nazvati modernim zdanjem, no u njoj je ugodno igrati, ali i navijati. Na tribine se može natiskati 300-tinjak gledatelja, a ovom prigodom okupilo ih se upola manje, koji su bili bučni i dobro raspoloženi. Kao i u Gradskom vrtu prije mjesec dana, bubnjeve i grla nije štedjela grupica od desetak domaćih pristaša, koji su ekipi Ostrave pravi sedmi igrač.

U postavi bez libera

Dan prije puta u Češku bilo je jasno da trener Branislav Franić neće moći računati na svoju kapetanicu i najbolju igračicu. Zbog problema s leđima Ivana Grubeša ostala je kod kuće, a njezinu poziciju u postavi zauzela je Doris Krivić, koja je dosadadšnji dio sezone odradila na mjestu libera, ali je ranije u karijeri bila pucač, stoga joj se nije bio problem prisjetiti starih obveza. Osječanke su tako zbog “više sile“ ovu utakmicu odradile bez libera na parketu. Službeno, nju je u zapisniku pokrivala Karla Šimunec, ali ona je zbog ozljede koljena od ljeta izvan stroja, te je u Ostravi bila samo zbog popune brojčanog stanja. Franić je tako imao devet igračica na raspolaganju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike