Svijet
DOBAR POSAO EMMANUELA MACRONA

Kina naručila 184 zrakoplova A320
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u srijedu, završnog dana posjeta Kini, da je Kina naručila 184 zrakoplova Airbus A320s i da njegova zemlja želi prodati zrakoplove A350 i A380 sljedećih tjedana ili mjeseci.

"Što se tiče 184 zrakoplova A320, to će biti uskoro dogovoreno", rekao je Macron tijekom svoga posjeta Kini, dodajući da mu je to potvrdio kineski predsjednik Xi Jinping. "Također imamo takve ambicije i u vezi A350 i A380 u tjednima i mjesecima koji dolaze", rekao je Macron.

Francuski predsjednik također je rekao da mu je Kina pružila uvjeravanja kako će poštivati tržišni paritet između Airbusa i Boeinga. Kina, u kojoj zrakoplovni promet brzo raste, raspoređuje svoje velike narudžbe putničkih zrakoplova između Europe i Sjedinjenih Država. Više od 300 zrakoplova Boeinga prodano je za vrijeme posjeta američkog predsjednika Donalda Trumpa prošle godine.

Kina je naručila 140 zrakoplova Airbus za vrijeme Xijeva posjeta Njemačkoj u srpnju prošle godine.

U svijetu je Kina drugo najveće aeronatučiko tržište. Amerikanci procjenjuju da će toj zemlji trebati 7240 komercijalnih aviona u idućih 20 godina.H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SRBIJA SE PROTIVI JER STRAHUJE OD OSNIVANJA VOJSKE

Amerika povlači UNMIK s Kosova?

2

ZA HRVATSKE ŽUPANIJE U BIH KOMŠIĆ JE NEPOŽELJAN GOST

HDZ BiH pokušava blokirati vlast u Bosni i Hercegovini?

3

KOSOVSKA SKUPŠTINA:

Zeleno svjetlo za Vojsku Kosova