Crna kronika
OPTUŽEN ZA NIZ GNJUSNIH DJELA

Godinama seksualno zlostavljao kćerku
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

RIJEKA

Vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je optužnicu koja 56-godišnjeg Riječanina tereti za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje i maltretiranje što je trajalo niz godina. Kako prenosi Novi list, žrtva je bila njegova kći, sada 33-godišnjakinja.

Optužnica riječkog Županijskog državnog odvjetništva tereti muškarca za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji te nasilje u obitelji. Predstojeći sudski proces bit će zatvoren za javnost. Sredovječni Riječanin je pod teškim inkriminacijama smješten u riječki zatvor krajem travnja prošle godine, a istraga je na kraju potvrdila sumnje da je nesretna mlada žena bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njezin otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja prošle godine, pa je protiv njega i podignuta optužnica lani u listopadu.

Optuženi je u jednom slučaju, prema dosadašnjim sumnjama, tražio da se kći s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kad je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izići iz sobe i stana. Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši kćerin strah i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon. Naš zakon čin o kojem je riječ izjednačava sa silovanjem. Među ostalim, inkriminiran je i slučaj kad je u pijanom stanju udario i maltretirao nesretnu žrtvu. Optuženi za teško pojmljivo seksualno zlostavljanje i dalje se nalazi u pritvoru. Seksualnom zlostavljaču samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.N.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike