Crna kronika
POLICIJA PRIJAVILA MLADIĆA

Pronašli mu dva laboratorija za uzgoj marihuane
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

DONJI MIHOLJAC

Dva laboratorija za uzgoj marihuane pronađena su kod 26-godišnjaka u Donjem Miholjcu. “Pri pretrazi doma i drugih prostorija u Donjem Miholjcu u kojem boravi 26-godišnjak pronađena su dva improvizirana laboratorija za kontrolirani uzgoj i proizvodnju marihuane. U jednom laboratoriju pronađeno je i oduzeto osam biljaka marihuane u posudama, 20 sjemenki konoplje raznih sorti, oko 650 grama sasušenih dijelova biljaka namijenjenih za prodaju. Također, pronađeno je i oduzeto oko 100 komada raznog streljiva”, doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Protiv 26-godišnjaka policija je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela optužni prijedlog iz Zakona o oružju, kao i kaznenu prijavu zbog sumnje na kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

U Osječko-baranjskoj županiji policija godinama intenzivno radi na suzbijanju zlouporaba droga. Pri tome su u nekoliko navrata pronalazili laboratorije. U ožujku prošle godine jedan takav laboratorij za uzgoj marihuane pronađen je u Osijeku, na dresi prebivališta 37-godišnjaka. U tom laboratoriju pronađeno je 40 stabljika marihuane visine do 132 centimetra, oko 1,5 kilograma obrane marihuane, dvije precizne vage za mjerenje težine droge, više od 20 sjemenki jednake droge te jedno streljivo kalibra 20 milimetara.

U listopadu 2016. godine improvizirani laboratorij otkriven je kod 23-godišnjaka u Osijeku. Mladiću je oduzeta oprema iz laboratorija te drobilica za marihuanu i posuda sa sporama gljiva koje sadrže pilocibin.

Sandra LACIĆ
DROGA I U KUTJEVU

U utorak su policajci, nakon što su dobili nalog Prekršajnog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Kutjeva u kojoj prebiva 58-godišnjak i kod njega pronašli marihuanu. Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je 58-godišnjak u svom stanu u više navrata više osoba omogućavao trošenje marihuane. Protiv njega slijedi optužni prijedlog i kaznena prijava.

Mladić je kazneno prijavljen i zbog posjedovanja 100 komada raznih streljiva

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike