Regija
NA VIDIKU NOVA ULAGANJA?

Prodano kneževačko nogometno igralište
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

KNEŽEVO

Zagrebačka tvrtka kupila je igralište u Kneževu, koje je agencija HETA prodavala u paketu s poslovnim prostorom (čardom) te zgradom na kojoj su tribine. Nekretnine su bile u vlasništvu nekadašnjeg beljskog TOS-a. Nakon što je TOS izišao iz koncerna Agrokor i završio u stečaju, sve su spomenute nekretnine završile u vlasništvu Hypo banke, a poslije je priča oko prodaje prepuštena agenciji HETA.

Informaciju je potvrdio Zoran Kontak, načelnik Općine Popovac, koji je s predstavnicima te tvrtke već održao nekoliko sastanaka.

- Igralište i popratni objekti su prodani. Prema onome što je investitor rekao prije same kupoprodaje tijekom naših sastanaka, u objekt planira uložiti znatna sredstva. Želi otvoriti neke dodatne sadržaje, dobrodošle Kneževu i cijeloj Baranji, a vezane uz sport i osnovnu djelatnost novog vlasnika - priča Kontak, naglašavajući kako je zadovoljan takvim ishodom.

U prvom redu, nastavlja, zadovoljstvo obrazlaže činjenicom što će se mjesni nogometni klub bogate povijesti, NK Belje, član Druge nogometne županijske lige, igralištem i ostalim sadržajima moći i nadalje koristiti, dok god bude postojao. Nadalje, prodani će objekti biti prve kneževačke nekretnine obnovljene u posljednje vrijeme. Kontak očekuje brzu realizaciju projekta te dodaje kako Općina ni u kojem slučaju sama ne bi mogla investirati u obnovu i restrukturiranje kompleksa.

- Cijeli kompleks nalazi se neposredno uz državnu cestu, pa i stoga ima potencijala. Vjerujem da će investicija pokrenuti i nova ulaganja na području Kneževa, a sve skupa vjerojatno znači i otvaranje novih radnih mjesta - kaže Kontak.

Nove investicije, neslužbeno saznajemo, mogla bi potaknuti i možebitna kupnja nekadašnjeg beljskog restorana i bivšeg rodilišta, koji bi također bili obnovljeni i djelomično prenamijenjeni. Time bi se zakotrljala priča oko oživljavanja tog nekada lijepog i urednog radničkog naselja.

U nekoliko navrata Kontak je isticao kako je Kneževo među rijetkim mjestima u Hrvatskoj čije su nekretnine u tuđem vlasništvu.

- Želja nam je u Kneževo dovesti ministra Gorana Marića kako bi se uvjerio u stanje državne imovine na području naše općine, pa i cijele Baranje. Nekretnine propadaju i nužna je njihova obnova odnosno prenamjena. U državnom su vlasništvu, među ostalima, kneževački stanovi, bivši vrtić, javne površine u mjestu, čak i trećina povijesnog Perivoja Marije Christine - objašnjava, napominjući kako već postoje određene ideje za set građevina u samom središtu Kneževa, koje bi mogle poslužiti u turističke svrhe. U rješavanje tih problema, dodaje, uključit će se i Osječko-baranjska županija, a o njima će više govoriti nakon pregovora s državom, odnosno predstavnicima resornog ministarstva. Ako se sve navedeno bar djelomice ostvari, Kneževo, nekadašnje radničko naselje, moglo bi ponovno oživjeti, što je želja svih Kneževčana, ma gdje oni bili.

Ivica GETTO
Sve kupljeno u povijesnoj jezgri

Sve nekretnine koje je zagrebačka tvrtka kupila od agencije HETA nalaze se u povijesnoj jezgri naselja Kneževo - Perivoju Marije Christine, u području zaštićenih dijelova prirode. Ugostiteljski objekt sagrađen je 1920., a adaptiran 2009., zgrada uz nogometno igralište sagrađena je 1970., a adaptirana 2005. Površina nogometnog igrališta je 34.736 četvornih metara, livada je nešto veća od 13.000 četvornih metara, cafe-bar ima 43, pomoćni prostori 42, a zgrada uz nogometno igralište 323 četvorna metra.Na portalu je objavljena prodaja približno 1500 četvornih metara velikog kneževačkog restorana, čija je cijena (uz zemljište koje se proteže na približno 11.500 četvornih metara) 523.877 kuna. Sudbina nekadašnjeg beljskog restorana ista je kao i ona nogometnog igrališta te čarde. Imali su istog vlasnika, završili na bubnju, prešli u vlasništvo banke, a njihovu sudbinu sada pokušava riješiti HETA.

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike