Sport
BOGATA KOLONIJA NEXE-A

Bit će Našičana i na tribinama
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

“Jake snage” NEXE-a ovih se dana pripremaju uoči početka Europskog prvenstva. Ne samo u hrvatskom taboru gdje su članovi stožera, osim Hrvoja Horvata i trenera i vratara Ninoslava Pavelića, dok je za tjelesnu pripremu i ovaj put zadužen Mirko Krolo. Nastupu na EURU nada se i rođeni Našičanin, danas pivot PPD-a Zagreb Tin Kontrec. U austrijskoj reprezentaciji je vratar Kristian Pilipović, dok su u kadru reprezentacije Slovenije Saša Barišić-Jaman i Patrik Leban.

- To je svakako veliko priznanje za klub, za sam grad Našice. Doista, na ovom Europskom prvenstvu mogla bi biti prava našička kolonija.

Pilipović će gotovo sigurno biti u kadru austrijske reprezentacije za EP. Kakva je situacija s Barišić-Jamaom i Lebanom. Imaju li izgleda i oni naći se na popisu igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu?

- Ha, to je više pitanje za slovenskog izbornika Veselina Vujovića, a ne za mene. No, dobro, nemam neku posebnu informaciju što se događa u slovenskom taboru, ali, koliko vidim, oni rade, treniraju, igraju, pa je već uspjeh biti i u najužim kombinacijama u jednoj reprezentaciji koja je osvajač medalje sa Svjetskog prvenstva i koja ima odlične igrače koji igraju u Veszpremu, Kielceu, Barceloni... Već je to dokaz koliko se cijeni ono što se radi u NEXE-u svih ovih godina.

Nada se Horvat kako će još više Našičana biti dijelom Europskog prvenstva.

- Ne mislim tu samo na nas, nego na sve Našičane, ljubitelje rukometa, koji su kroz utakmice NEXE-a pokazali da su prava rukometna publika. Vjerujem kako će ih biti dosta i na tribinama gdje god bude igrala hrvatska reprezentacija, te da će biti uz naše igrače - rekao je Horvat. K. Lacković

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike