Crna kronika
UDARILI U POLICIJSKI AUTOMOBIL

Automobilom koji je bio pun oružja bježali policajcima
Objavljeno 10. siječnja, 2018.
Bjegunci su bili u Hyundaiju novogradiških registracija, no policija ih je nakon kratke potjere uspjela zaustaviti

Tri muškaraca u dobi od 23, 24 i 62 godine pokušala su u automobilu punom oružja pobjeći policajcima kod Orubice, na novogradiškom području.

Kako doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske, policajci su u redovnom nadzoru državne granice u blizini mjesta Orubica 5. siječnja oko 18.15 pokušali zaustaviti nailazeći Hyundai. Međutim, vozač se nije zaustavio na policijsku svjetlosnu palicu, nego je ubrzao i nastavio vožnju. U bijegu je oštetio policijsko vozilo zabivši se prednjim lijevim dijelom Hyundaija u zaustavljeni policijski automobil, na kojem je bilo upaljeno plavo rotacijsko svjetlo. Unatoč bijegu, automobil je brzo zaustavljen, a policajci su utvrdili da je za upravljačem 62-godišnjak. S njim su u vozilu bili 23-godišnjak i 24-godišnjak. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a u prostoru Policijske postaje Nova Gradiška, nakon dobivanja naloga nadležnog suda, pretražen je automobil. Policajci su u Hyundaiju pronašli deset raznih lovačkih pušaka, četiri optike, prigušivač i spremnik za streljivo.

Dvadesettrogodišnjak, 24-godišnjak i 62-godišnjak su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje na kaznena djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Vozač je posebno prijavljen zbog “oštećenja tuđe stvari”, odnosno zabijanja vozilom u policijski automobil. Nakon toga su predani Općinskom državnom odvjetništvu, koje će provesti detaljnu istragu.

Sandra LACIĆ
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike