Crna kronika
SUDAR DOSTAVNOG VOZILA I TERETNJAKA KOD ORAHOVICE

Kombi uništen, vozač lakše ozlijeđen
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

ZDENCI - Prema prvim procjenama, mladi vozač (22) kombi-vozila osječkih registracijskih oznaka, vlasništvo tvrtke Heres iz Višnjevca, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u 9.05 sati kod mjesta Kutovi između Slavonskih Bara i Obradovaca na cesti Orahovica – Podravska Moslavina.

Njegovo vozilo kretalo se iz smjera Crnca prema Orahovici, a u oštrom desnom zavoju kod odvojka za Kutove ususret mu je iz suprotnog smjera (od Zdenaca) nailazio tegljač slatinskih registracijskih oznaka. Zbog guste magle i posljedično vlažnog kolnika te brzine kretanja vozila neprilagođene uvjetima na cesti došlo je do proklizavanja kombija, prelaska na vozni trak za vozila iz suprotnog smjera i sudara. Osječki kombi svojom prednjom lijevom stranom zabio se u lijevu stranu tegljača tvrtke Šteger iz Velikog Rastovca, u prostor između kabine i velike poluprikolice. Od siline udara nastala je velika materijalna šteta na oba vozila, ali kombi je potpuno uništen. Mladi vozač kolima Hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Našice.

Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici policijskih postaja Orahovica i Slatina, a u vrijeme očevida cesta je bila zatvorena za promet.

– Šteta je velika, ali sve je prošlo još i dobro prema onome kako je moglo proći. Nesreća se dogodila zbog magle i skliskog kolnika, a da nije bilo mene kombi bi završio u kanalu. Prednja strana potpuno mu je uništena, sreća je što se sve odlomilo prema van. Ne znam što je s dečkom, ali kad je udario u mene, pomislio sam da će biti i mnogo gore - ispričao nam je 35-godišnji vozač tegljača, koji je ostao neozlijeđen.

Vlasnik tvrtke Heres, Denis Husar, potvrdio nam je da je vozilo njegove tvrtke potpuno uništeno, ali je sreća što je mladi vozač ipak prošao bez težih ozljeda. Naime, nakon pregleda i snimanja glave i drugih dijelova tijela pušten je na kućnu njegu, a uništeno vozilo i nastala šteta dobra su opomena i pouka vozačima da brzinu vožnje ipak određuju uvjeti na cesti.P.Žarković

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana