Regija
KRITIČNI KROVIŠTE I PROČELJE

Valpovačka sportska dvorana vapi za obnovom
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

VALPOVO - Iako se potreba za sanacijom počela uviđati već desetak godina nakon njezine gradnje, te su se tijekom proteklih godina radili parcijalni popravci i manji zahvati, evidentno je da Gradsko-školska športska dvorana u Valpovu danas, dva desetljeća nakon gradnje, treba temeljitu i hitnu obnovu, posebno krovišta i pročelja, upozorio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Valpova vijećnik HDZ-a Vitomir Matoković, koji je na taj problem upozoravao Gradsko vijeće još prije pet godina. Zajednica športskih udruga Grada Valpova tada je potvrdila da se učestali problemi javljaju s rasvjetom, prokišnjavanjem krovišta, tribinama, odnosno sjedalicama na njima, te državanjem crpnih stanica za izbacivanje otpadnih voda koje su sanirane u nekoliko navrata. Ti troškovi tada su se dijelili između Zajednice i Srednje škole Valpovo, koji zajedno skrbe o ovom objektu, čija je gradnja svojedobno stajala oko 15 milijuna kuna.

Međutim, prema najnovijim informacijama domara dvorane Matokovića, parcijalno saniranje krovišta nije se pokazalo kao dobro rješenje, posebice za jačih kiša kada voda pronalazi put u dvoranu i uništava parket, ali nanosi i druge štete. Osim toga, uočeno je i prosjedanje pročelja objekta pa bi ove godine bilo nužno uložiti najmanje 250.000 kuna kako bi se bar temeljito saniralo krovište dvorane, koja je omiljeno okupljalište djece, mladih te rekreativaca svih dobnih skupina s područja Valpovštine.

S potrebom sanacije dvorane dobro je upoznat i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo koji je potvrdio da je o tome već razgovarao s ravnateljicom Srednje škole. Rekao je i kako bi najbolje rješenje bilo da se obnove rješava u sklopu energetske obnove krovišta i pročelja dvorane, za što je dokumentacija već pripremljena i čeka raspisivanje natječaja.

- No ako se problem ne bude mogao riješiti na ovaj način, Grad Valpovo izdvojio je određena sredstva na poziciji za gradnju sportske infrastrukture i spremni smo krenuti u temeljitu rekonstrukciju vlastitim sredstvima, a nadamo se da će nas u tome podržati i Županija osječko-baranjska te Ministarstvo sporta, kojima se namjeravamo obratiti za pomoć - najavio je Šutalo. Lidija Aničić

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike