Osijek
OSIJEK SOFTWARE CITY

Punom parom nastavljaju organizirati projekte, radionice, konferencije....
Objavljeno 10. siječnja, 2018.
Osijek Software City dovodi brojne zanimljive predavače koji govore o gorućim temama

Otkako su se najpoznatije osječke IT tvrtke 2012. godine prvi put udružile u hvalevrijedan projekt Osijek Software City, nesebično dijeleći iskustva, znanja i vještine sa zainteresiranom javnošću, nitko nije očekivao da će u kratkom roku ostvareni potencijal rezultirati međunarodnom reputacijom u organizaciji projekata, konferencija, predavanja i radionica. No, tvrtke Adcon, Cobe, Inchoo, Mono i Prototyp s brojnim su suradnicima ostvarile upravo to, napredujući iz mjeseca u mjesec, postavljajući Osijek kao omiljeno mjesto okupljanja informatičara, programera, web-dizajnera, poduzetnika...

Sve je kulminiralo 2017. godine, kada je već početkom veljače organizirana prva konferencija za osnaživanje žena u IT sektoru, “Leading by empowering”, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, a pod vodstvom osječkog ogranka Lean in organizacije. Područje web-dizajna bilo je zastupljeno u ožujku na predavanjima i radionicama “Digital design akademije”, dok je u travnju “Osijek mini maker faire” u Elektrotehničkoj i prometnoj školi povezao mlade inovatore i iskusne poduzetnike. Svibanj je u Osijek Software Cityju bio u znaku poduzetništva, pa je na predavanju “OSC predstavlja” bilo riječi o razvoju startupova i IT tvrtki, dok je konferencija “Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost” u suradnji s velikim tvrtkama upozorila na prednosti digitalizacije poslovanja. Ni tijekom ljeta se nije odmaralo, već je Ljetna škola informatike, “Code club 2017”, okupila 30 srednjoškolaca na zanimljivim predavanjima i radionicama, dok je u rujnu deveto izdanje “KulenDayza” na Pampasu okupilo više od tisuću sudionika iz lokalne i regionalne IT industrije. Projekti “RoboCode” i “Robotics & AI Club”, radionicama i predavanjima su mladima, ali i široj javnosti približili nadolazeću robotiziranu budućnost pokretanu kodiranjem. Tako su “Codeweek 2017”, “CodeCAMP”, konferencija “Koda i igara” i projekt “Sat kodiranja”, tijekom cijele godine, a posebno tijekom posljednjih mjeseci 2017., mlade učili kodiranju i razvijanju cjelokupne digitalne pismenosti.

Naposljetku, treba istaknuti da je Osijek Software City tijekom cijele godine dovodio brojne zanimljive predavače, među kojima se ističu Vitaly Friedman, Austin Knight i Ingrid Vanderveldt, dok je uspješna 2017. zaokružena predavanjem o gorućoj temi o bitcoinima, pod nazivom “Revolucija kriptovaluta i blockchaina”, upozoravajući da osječke IT tvrtke prate trendove i žele javnosti predstaviti sve aktualnosti iz područja informatike.

Marko MANDIĆ
VEĆ OVAJ TJEDAN DVIJE AKTIVNOSTI

Prvo u nizu “CodeCAMP” predavanja održat će se već ove srijede, 10. siječnja, u 18 sati, kada će developer Marko Čučković iz Plave tvornice pojasniti “PHP array i ugrađene metode”. Također, u četvrtak, 11. siječnja, u 18 sati nastavlja se “Frontend Talks”, kada će Sebastijan Dumančić i Vlatko Vlahek iz tvrtke Prototyp u BIOS-u održati radionicu pod nazivom “Kako izraditi jednostavnu blog aplikaciju koristeći ReactJS”.

Možda ste propustili...

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike