Osijek
UPOZNAVANJE S LARP-om U GISKO-u

Kako napraviti svoju miniigru
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

Radionica pod nazivom “LARPaTon: kako napraviti svoju miniigru”, privukla je u utorak, 9. siječnja, nekolicinu tinejdžerica u American Corner Gradske i Sveučilišne knjižnice Osijek. Ondje ih je dočekao simpatični voditelj Miroslav Wranka koji im je brzo pojasnio pravila i približio im čari ove “kazališne predstave bez scenarija”.

- LARP djeluje kao kazališna predstava u kojoj svaki sudionik aktivno sudjeluje, ali izmišlja postupke svoga lika na licu mjesta. Iako postoji okvir priče u koju se sudionik mora uživjeti, sve počiva na improvizaciji i trenutačnim odlukama samih igrača - ukratko je objasnio Miroslav Wranka, partner u zagrebačkoj tvrtki Terrible Creations i kreator mnogih LARP igara u Hrvatskoj. Voditelj radionice otkrio je i fleksibilnost LARP-a, jer je za igranje potrebna samo mašta, dobra volja i nešto vremena, a može se igrati gotovo svuda i u bilo kojem broju, o čemu dovoljno govori činjenica da u najvećoj igri može sudjelovati i do 12 tisuća ljudi.

Osječke tinejdžerice u American Corneru vrlo su brzo shvatile igru i lako se uživjele u dodijeljene uloge, opravdavajući nade samog voditelja radionice i naposljetku kreirajući svoje interaktivne priče. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana