Sport
PROZIVKA CIBALIJE

Bez Štrklja odlazi i Pervan?
Objavljeno 9. siječnja, 2018.
Danas bi se na treningu trebao pojaviti i Josip Tomašević iz Dugopolja

Nogometaši Cibalije nakon prozivke trenera Mladena Bartolovića odradili su prvi trening u sklopu priprema za drugi dio sezone. Treneru Bartoloviću od 30 igrača na popisu javilo se njih 26, što je jako ohrabrujuće. Cibalia je jesenski dio sezone završila na pretposljednjem mjestu, ali s izgledima da sustigne klubove koji su ispred njih.

Nadoknadivo

Naime, Istra 1961 ima isti broj bodova kao i Cibalia (17), a na sedmom mjestu je Slaven Belupo s četiri boda više, dok je šestoplasirana Lokomotiva ima šest bodova više što je sve nadoknadivo. Upravo slično razmišlja i trener Mladen Bartolović.

- Govorim igračima da uvijek gledaju ispred sebe, klubove koji su ispred nas, a ne one iza. Jedino tako možemo ići naprijed. Igrači su se prvi dio više upoznavali, s obzirom na to da je došlo dosta novih igrača, a sada se nadam da će se kroz ove pripreme još bolje upoznati i kroz treninge i da će na proljeće naša igra još bolje izgledati. Na žalost, imamo nekoliko njih koji su otišli, a nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti te koji su otišli s kvalitetnim igračima i da ćemo na proljeće izgledati dobro.

Na žalost Bartolovića i kompletne momčadi Cibalije, među igračima koji su se javili na početak priprema nema Tomislava Štrklja. Trećeg strijelca kluba, zajedno sa Zvonimirom Filipovićem, Osijek je povukao nakon što su odradili polovinu od dogovorene posudbe.

- Odlazak Štrklja sigurno je jedan udarac za nas. Nadam se da neće biti tolika šteta, jer stvarno se radi o kvalitetnom igraču. Osijek je napravio to što je napravio, a je li to bilo u redu s njihove strane, u to ne bih ulazio. Oni sigurno imaju pravo na to, ali istina je da smo ostali bez jednog kvalitetnog igrača - rekao je Bartolović.

Veliko je pitanje koliko će dugo među igračima Cibalije biti i Marko Pervan za kojeg se zanima nekoliko klubova, jer je Pervan i najbolji strijelac kluba, a isto tako i jedan od glavnih kreatora igre Cibalije.

- On je naš najbolji strijelac, a to dovoljno govori o njemu kao o kvalitetnom igraču i sigurno je da bismo njegovim odlaskom mnogo izgubili. Najbolje za nas je da ostane ili da se proda, a ako bude nešto treće onda to ne ide nikome u prilog.

Soldo nije jedini

U nebeskoplavom dresu prvi trening odradio je Vinko Soldo koji je došao na posudbu iz Dinama do kraja sezone. Soldo je prvi dio sezone odradio u Lokomotivi, a ovaj proljetni dio odradit će u Cibaliji. Radi se o stoperu kojih Cibalia već ima čak četiri. Danas bi se na treningu trebao pojaviti i obrambeni igrač Josip Tomašević koji dolazi iz Dugopolja, a trenirao ga je bivši trener Cibalije Miroslav Bojko. Ponovno je među igračima Cibalije Duje Mrdeša iz Bedema Ivankovo koji je i ljetos bio na probi, a ovaj put je očito u boljoj prilici nego što je bio ljetos. Među igračima uočili smo i povratnika u redove Cibalije Stjepana Šimičića koji je do sada igrao u BSK-u iz Bijelog Brda. Prvi dio priprema (do 20. siječnja), Vinkovčani će odraditi u Vinkovcima, a potom sele u Medulin gdje će boraviti deset dana i odigrati četiri utakmice. Posljednji dio priprema obavit će u Vinkovcima do utakmice s Hajdukom s kojim otvaraju proljetni dio prvenstva.

Antun GRGIĆ
IGRAČI NA PROZIVCI

Zvonimir Šubarić, Petar Rubić, Ivan Zgrablić, Marko Karamarko, Marijan Oršolić, Luka Muženjak, Marko Dabro, Marko Pervan, Marko Ivkić, Frane Ikić, Benjamin Karaula, Ante Kordić, Hrvoje Plum, Marko Kraljević, Marko Mlakić, Frane Vitaić, Stipe Nevistić, Armend Dalipi, Ivan Miličević, Špiro Peričić, Ivan Brkić, Ivan Galić, Dominik Križanović i Stjepan Šimičić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana