Sport
PRVA POBJEDA U 2018.

Donna na Tasmaniji hvata zalet za Grand Slam u Melbourneu
Objavljeno 8. siječnja, 2018.

Osječka tenisačica Donna Vekić sezonu je otvorila u Aucklandu, no nastup prvog dana 2018. nije bio uspješan. Donna je u 1. kolu novozelandskog turnira poražena od Kirsten Flipkens, a nakon Aucklanda nastavila je prema Tasmaniji, točnije Hobartu, gdje ima posljednji glanc za prvi ovogodišnji Grand Slam Australian Open. Donna u Hobartu hvata zalet za Melbourne i dobro je krenula. Osječanka je na prvoj prepreci svladala 46. igračicu svijeta, Njemicu Tatjanu Mariju, sa 6:4, 6:2. Meč je trajao sat i 15 minuta, Njemica je u prvom setu pružila kakav-takav otpor, ponajviše zahvaljujući Donni i njezinu problemu na servisu. No, nakon što je osječka tenisačica “uštimala” ruku i počela bolje servirati, Maria više nije imala izgleda. Pala je u završnici prve dionice, dok u drugoj nije mogla apsolutno ništa i Vekić je projurila u 2. kolo gdje je čeka 66. tenisačica svijeta, Čehinja Marketa Vondrousova.

Donna je pobjedom u Hobartu prekinula seriju poraza koja je započela u rujnu prošle godine u St. Peterburgu. Nakon šest izgubljenih mečeva, napokon je stigla glatka pobjeda... S druge strane, Maria je ove godine krenula s 0-2, a za to su zaslužne hrvatske tenisačice. Prošlog tjedna na startu turnira u Brisbaneu izgubila je od Mirjane Lučić-Baroni, ovog tjedna od Vekić.

Nakon Hobarta, Donnu čeka Australian Open, dok će od 7. do 10. veljače u Tallinu braniti boje hrvatske Fed Cup reprezentacije. Naime, izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine Fed Cupa u Tallinnu, a osim Donne na njezinu popisu su i Petra Martić (81-WTA), Tena Lukas (317) i Darija Jurak (53. na WTA listi u paru). Potpuno je nepoznato zašto je Iva zaobišla Anu Konjuh ili Janu Fett, koje su bile na širem popisu, no jučer ih nije bilo u prijavi.

U Estoniji će ove godine nastupiti 14 reprezentacija raspodijeljenih u četiri skupine, samo prvoplasirane ekipe iz svake od skupina ići će u razigravanje, nakon čega će dvije najuspješnije otići u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Osim Hrvatske, u Tallinu će igrati i Srbija, Velika Britanija, Poljska, Austrija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Latvija, Mađarska, Portugal, Slovenija, Švedska i Turska. I. Liović

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike