Novosti
MOST:

Proglasiti isključivi gospodarski pojas
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

Most nezavisnih lista nastavlja suverenističku politiku i stoga je oživio inicijativu za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na hrvatskom dijelu Jadrana, rekli su čelnici Mosta u ponedjeljak na konferenciji za novinare održanoj ispred odlagališta Karepovac u Splitu. Glavni tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja rekao je kako je Most jedina parlamentarna opcija koja je sudjelovala u prikupljanju potpisa protiv arbitražnog sporazuma jer su smatrali da ne treba pristajati na slovenske ucjene. Dodao je kako oživljavaju inicijativu za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa i raspravu, jer žele čuti mišljenje javnosti i stručnjaka.

- Hrvatska mora proglasiti isključivi gospodarski pojas - poručio je predsjednik Mosta Božo Petrov naglasivši da nije da Hrvatska to želi, nego mora, jer “na takav način stječe svoje suverenističko pravo”.

- Ne radi se tu samo o kvotama za ribarenje, nego i o zaštiti arheoloških nalazišta, te eksploataciji prirodnih bogatstava - istaknuo je Petrov. D.Pav.

Možda ste propustili...

IPAK, POTREBNE SU REFORME

MMF je pohvalio oporavak Hrvatske

EUROPSKA KOMISIJA ODLUČILA (ZA SADA)

Trošarina se neće uvoditi za e-cigarete

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVE OKOLNOSTI ZA FINANCIRANJE

U Baranji se još ne radi na A5

2

U DEVET MJESECI HRVATI BILI BOLESNI 11 MILIJUNA DANA

Na bolovanje najmanje idu Slavonci i Baranjci

3

BORBA PROTIV NEODRŽIVE PROIZVODNJE

Europu guši plastični otpad, samo se 30 posto reciklira