Novosti
MOST:

Proglasiti isključivi gospodarski pojas
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

Most nezavisnih lista nastavlja suverenističku politiku i stoga je oživio inicijativu za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na hrvatskom dijelu Jadrana, rekli su čelnici Mosta u ponedjeljak na konferenciji za novinare održanoj ispred odlagališta Karepovac u Splitu. Glavni tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja rekao je kako je Most jedina parlamentarna opcija koja je sudjelovala u prikupljanju potpisa protiv arbitražnog sporazuma jer su smatrali da ne treba pristajati na slovenske ucjene. Dodao je kako oživljavaju inicijativu za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa i raspravu, jer žele čuti mišljenje javnosti i stručnjaka.

- Hrvatska mora proglasiti isključivi gospodarski pojas - poručio je predsjednik Mosta Božo Petrov naglasivši da nije da Hrvatska to želi, nego mora, jer “na takav način stječe svoje suverenističko pravo”.

- Ne radi se tu samo o kvotama za ribarenje, nego i o zaštiti arheoloških nalazišta, te eksploataciji prirodnih bogatstava - istaknuo je Petrov. D.Pav.