Regija
24. ĐAKOVAČKI BUŠARI 27. I 28. SIJEČNJA

Na ovogodišnjim Bušarima 50-ak skupina
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

ĐAKOVO

Pokladna manifestacija 24. Đakovački bušari, čiji su organizator Grad Đakovo i Turistička zajednica, održat će se 27. i 28. siječnja. Manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa “Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu” i ocjenjivanja i degustacije kobasice te centralnog događaja Đakovačkih bušara - Pokladne povorke 27. siječnja i Pokladnog jahanja 28. siječnja koje će se održati u Selcima Đakovačkim.

Centralni događaj održat će se u subotu, 27. siječnja. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a SKLAD u Ulici Matije Gupca 30 (gdje je okupljanje skupina) kroz gradski Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana. Tu se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno-športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci očekuje se 50-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Solina, Primoštena, Makarske, Rijeke, Čavala, Krka, Dobrinja, Crnog Luga, Kutine, Nove Gradiške, Vukojevaca, Vardarca, Repušnice, Topolja, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. “Na ovogodišnje bušare pozivamo i sudionike iz Mađarske i Slovenije. Sastavni dio pokladne povorke su i konjanici s pokladnim jahanjem. Pozivamo vas da sudjelovanjem uveličate ovu najveću karnevalsku manifestaciju istočne Hrvatske. Dobro došli u Đakovo, srce Slavonije!”, poručuju gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Đakova Marin Mandarić i direktorica TU TZ Đakova Marija Burek.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak
neće biti ukinuta

2

ŠKOLSKI ODBOR I RODITELJI UZ RAVNATELJICU

Izbor Šego upitan jer u natječaju nema - linka

3

BRANITELJSKA ZADRUGA “FAJFERICA”

Uzgajat će i perad, žele oživiti stočni sajam u Valpovu