Regija
KAPITALNA ULAGANJA

U dvije tvornice posao za 250 ljudi
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

OTOK

Najmlađi grad u Hrvatskoj, Otok, s puno optimizma i planova ušao je u 2018. godinu. U tijeku je rekonstrukcija glavne otočke prometnice s gradnjom kružnog toka. Vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna, a posao će, zbog zahtjevnosti, biti završen tijekom iduće godine. Sredstva su osigurana u proračunu Hrvatskih cesta, a već tijekom siječnja trebali bi započeti i radovi na cesti Otok - Slakovci, u što će se uložiti 25 milijuna kuna. Ove se godine planira završiti i Šokačka magistrala, koja je najvažniji projekat uz Poduzetnički inkubator, u kojem očekuju nova radna mjesta.

Otok u siječnju očekuje i potpisivanje ugovora za veliki turistički projekt Vrata Spačvanskog bazena, ocijenjen kao jedan od deset strateških projekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 25 milijuna kuna, od kojih bi 24 milijuna kuna trebala biti sredstva EU fondova.

I Otok će preko projekta “Zaželi” zaposliti nezaposlene žene, a riječ je o 47 žena koje će dobiti posao na dvije godine.

Prema riječima gradonačelnika Josipa Šarića, u planu je gradnja nove tvornice drvne industrije. Austrijski investitor voljan je uložiti 20-ak milijuna eura, a cijeli posao rezultirao bi otvaranjem sto novih radnih mjesta. Osim te tvornice, Grad u planu ima još jednu kapitalnu investiciju, a riječ je o talijanskom investitoru i potencijalnom ulaganju od također 20 milijuna eura s planom zapošljavanja oko 150 ljudi. Ova bi se tvrtka bavila proizvodnjom opreme za mlinarsku industriju.

Podsjetimo, Otok je bio i među potpisnicima vrlo vrijednog projekta izgradnje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Cerna i Ivankovo, vrijednog gotovo 385 milijuna kuna, a tim projektom završit će se kanalizacijska mreža u Otoku i Komletincima. Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike