Sport
ŠTO SMO DOZNALI?

Lino Červar ne vjeruje “triju M”?
Objavljeno 8. siječnja, 2018.

Nekada su to bili Croatia cupovi. Ili Croatia-Slovenia cupovi. Tri kvalitetne utakmice tjedan dana pred početak velikog natjecanja. Danas, Lino Červar odlučio se za samo jednu utakmicu? Je li jedna bila vrijedna? Zlatko Saračević, jedan od Červarovih pomoćnika, objasnit će kako trenutno na raspolaganju ima 22 igrača i da je svaki trening jači nego prijateljska utakmica. Borba za dresove i nastup na Europskom prvenstvu još nije zaključena. Uostalom, nakon susreta s Crnom Gorom Červar je svima poslao poruku:

- Izbor ovisi o igračima. Ja samo radim ono što mi oni pokazuju. Nisu bezbrižni oni što igraju, niti su otpisani oni koji nisu igrali - rekao je hrvatski izbornik.

U tom pogledu susret s Crnom Gorom propustio je Marino Marić. Uz Igora Vorija on je trebao biti naš “zicer” na crti, u prednosti ispred Želje Muse (uvijek siguran obrani) te Tina Kontreca. Je li Červar ovim Mariću poslao neku poruku? U vanjskoj liniji među dešnjacima najčešće je minutažu dijelio između Duvnjaka, Cindrića i Karačića. Manje smo vidjeli Stipu Mandalinića, u napadu gotovo uopće Marka Mamića. Igrač koji je bio otkriće prošlog Svjetskog prvenstva u Francuskoj od dolaska u Kielce više igra obrambene zadaće. I ovdje ga je Červar više koristio u obrani. Jedna ovakva utakmica dobro bi došla Mamiću za namještanje “ciljnika”. Baš kao i Mandaliniću. Kao što je uostalom odlično došla Stepančiću na poziciji desnog vanjskog, koji je odlično otvorio utakmicu. Možemo li stoga reći kako Červar ne vjeruje “triju M”, Marić, Mandalinić, Mamić? Sve očito ovisi o njima. Kao i o mladom Halilu Jaganjcu. Je li neuvrštavanjem u igru poslao izbornik poruku kako je za njega još prerano ili bi Jaganjac tijekom EP-a mogao postati tajno Červarovo oružje? U svakom slučaju, Lino sigurno protiv Crne Gore nije otkrio sve karte. Ne otkrivaju ih ni ostali izbornici. Igrali smo 6-0 i 5-1 obranu s Vorijem na prednjem. Je li to ikome uopće još iznenađenje u Europi? Negdje smo načuli da se na treningu radi 3-2-1 obrana. Bude li ona na djelu, to bi sigurno moglo biti Červarovo tajno oružje. No, s druge strane, sumnjamo. Nisu naši igrači 3-2-1 već dugo igrali. Ni u reprezentaciji, a još manje u svojim klubovima. A za 3-2-1 i automatizme u njoj nije bilo dovoljno nešto više od dva tjedna vremena.

Svakako veseli i više od 10 tisuća gledatelja u Spaladium Areni na prijateljskoj utakmici. Nismo uopće sumnjali kako će atmosfera i potpora Hrvatskoj biti sjajna. Ljubav prema hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji ne blijedi. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike