Osijek
AZIL UDRUGE POBJEDE U 2017.

Udomljeno 400 pasa, čak 100 više nego godinu prije!
Objavljeno 8. siječnja, 2018.
Azil surađuje s više od 40 škola, fakulteta i vrtića - kaže Crnoja

Čak 400 pasa udomljeno je prošle godine iz Azila udruge Pobjede koji se nalazi u Nemetinu. To je još jedna potvrda gradu Osijeku i njegovim građanima koji su već u nekoliko navrata dobili titulu prijatelja pasa.

Cijela je godina prošla s puno pozitivnih stvari za pse i sve ostale životinje, kako u Azilu, tako i u cijeloj Hrvatskoj, no tradicionalni božićni ručak u nemetinskom Azilu ove je godine bilo nešto posebno. Naime, oko 500 građana došlo je prošetati 180 pasa koji još čekaju svoj topli dom. Bar tog dana svi su prošetani, neki čak po pet-šest puta. U Azilu su ponosni na građane Osijeka.

- S ponosom smo ispratili 2017. godinu u kojoj smo imali rekordan broj udomljenja. I cijela je godina bila dobra, dobili smo no-kill Hrvatsku, odnosno zabranu ubijanja pasa u skloništima. Grad Osijek prvi je u Hrvatskoj zabranio držanje pasa na lancu, a dopušten je prijevoz pasa u vozilima Gradskog prijevoza putnika. Filozofski je fakultet dopustio ulazak sa psima u svoje prostore te se nadamo da će i ostale ustanove krenuti njegovim putem. Kujica Alenka, koja je dobila i studentsku iskaznicu, također je udomljena - kaže s ponosom Ivana Crnoja, predsjednica udruge Pobjede, koja se bavi zaštitom i promicanjem prava životinja.

Kako Crnoja dodaje, uz odličnu suradnju s osječkim gradskim vlastima, sve veći broj sugrađana sudjeluje u radu Azila.

- Građani nam svakodnevno pomažu, a posebno u blagdansko vrijeme kada nas se sjete i oni koji žive daleko od Osijeka pa pošalju donaciju za pse. Ako je 2017. bila tako dobra, ova mora biti samo bolja! Imamo nade u nove pobjede i sigurni smo da ćemo s dobrom podrškom stvoriti bolji svijet za sve njegove stanovnike. Pomažu nam i djeca i odrasli, surađujemo s više od 40 škola, fakulteta i vrtića u gradu. Djeca i njihovi nastavnici često dolaze prošetati pse, a mi njima držimo predavanja kako da budu bolji prema životinjama - zaključuje predsjednica udruge Pobjede.

Sandra LACIĆ
MEĐU 180 PASA SIGURNO ĆESVATKO PRONAĆI SRODNU DUŠU

Ivana Crnoja iz udruge Pobjede poziva sve koji namjeravaju nabaviti psa da prvo dođu u Azil.

- U Azilu uvijek 180 pasa čeka svoj “zauvijekdom”, pa pozivamo građane da ne kupuju pse nego da ih udome. Među njih 180 zasigurno će svatko pronaći svoju srodnu dušu - naglašava Crnoja.

Svatko se može prvo dobro upoznati sa psom tako da se druže u Azilu. Tako se i pas navikava na obitelj, kao i udomitelji na psa. Ako netko unatoč svoj ljubavi za pse nema uvjete odvesti nekog od njih u svoj dom, može doći svaki dan između 10 i 16 sati i prošetati pse u Azilu. Udruga je napravila i kalendar na kojemu se nalaze fotografije 12 pasa. Kako doznajemo, neki su od njih već udomljeni.

Osijek je prvi zabranio držanje pasa na lancu, psima je dopušten prijevoz u GPP-ovim vozilima, Filozofski je fakultet postao dog friendly.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike