Novosti
NOVE PROZIVKE IZ LONDONA

Todorić ponovno napao Martinu Dalić
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Nastavljajući prozivati potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu je na svome blogu ocijenio da je ona dio organizirane skupine koja je smišljeno pripremala rušenje Agrokora s ciljem preuzimanja upravljanja njegovim vrijednostima, a premijeru Andreju Plenkoviću poručio je da je, dajući joj da upravlja pisanjem tzv. lex Agrokor “vuku dao da čuva ovce”.

“Ni u jednoj demokratskoj zemlji zakon poput lex Agrokor ne bi mogli pisati prijatelji premijera ili potpredsjednice Vlade, taj bi posao bio povjeren stručnim službama ministarstva pravosuđa i ekspertima čija su imena u svakom trenutku dostupna javnosti. Takav delikatan posebni zakon revidirali bi najugledniji profesori s najvećih državnih sveučilišta. Nažalost, u Hrvatskoj nije tako”, piše Todorić. Smatra da je taj zakon, za koji drži da uopće nije ni trebao biti donesen, stvoren u potpuno nelegalnim okolnostima koje su otvorile vrata kriminalnim aktivnostima i bogaćenju pojedinaca koji su sudjelovali u njegovom nastajanju.

Todorić se nalazi u Londonu, a hrvatsko državno odvjetništvo traži njegovo izručenje zbog slučaja Agrokor, tereteći ga za “nepripadnu imovinsku korist” od milijardu i 142 milijuna kuna. H

Možda ste propustili...

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

ISPOD PROSJEKA EUROPSKE UNIJE

Država želi više upisanih u gimnazije

Najčitanije iz rubrike