Osijek
PROJEKT “ZAŽELI” NA PODRUČJU OPĆINE ERDUT

Posao na određeno za 25 žena,
među kojima su i one starije od 50
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Projekt pod nazivom “Zaželi i (P)ostani zaposlena žena – projekt zapošljavanja žena na području općine Erdut” odobren je za financiranje iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Kako doznajemo od načelnika općine Erdut Jugoslava Vesića, očekivano je trajanje projekta 30 mjeseci uz zapošljavanje 25 žena. Ukupna je vrijednost projekta 3.387.319,23 kuna, a potpisivanje ugovora za ovaj projekt najavljeno je za 8. siječnja.

Riječ je, dodaje Bojana Orsić, direktorica PORC-a općine Erdut LRA d.o.o., o projektu koji je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politike zapošljavanja država članica EU-a s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će se skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Kroz projekt će se, dodaje Vesić, zaposliti žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, posebice one koje su starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice...

Osim zapošljavanja žena, dodatni su benefiti ovog projekta briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će se brinuti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima. Kroz Projekt, doznajemo, osigurat će se i materijalni uvjeti za provedbu aktivnosti, od nabave higijenskih potrepština do potrepština za održavanje kućanstava i nabave bicikala. D. Pejić

Možda ste propustili...

BRANITELJI ZAHVALILI ARRIVI HRVATSKA

UHDDR Divjaku uručio Plaketu

EVANGELIČKA CRKVA U OSIJEKU 149 GODINA

Zajednica u kojoj dužnost pastora obavlja biskup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas