Osijek
OPĆINA ERNESTINOVO ZA UČENIKE I STUDENTE

Natječaj za stipendije bit će raspisan polovinom siječnja
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Općina Ernestinovo stipendirat će učenike i studente. Općinsko je vijeće, naime, nedavno na svojoj sjednici donijelo Pravilnik o stipendijama Općine Ernestinovo.

Raspisivanje je natječaja u planu polovinom siječnja, kada će, kako doznajemo u ernestinovačkoj općinskoj upravi, biti objavljen na službenoj internetskoj stranici www.ernestinovo.hr, na kojoj se već sada može pronaći i spomenuti pravilnik.

Općina Ernestinovo dodjeljuje dvije vrste stipendija: učeničku stipendiju tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja i studentsku stipendiju tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija. Pravo na stipendije imat će učenici i studenti koji na dan raspisivanja natječaja imaju prijavljeno prebivalište na području općine Ernestinovo najmanje godinu dana.

Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno, a dodjeljuje ih se tri, dok studentske stipendije iznose 400 kuna mjesečno i dodjeljuju se četiri. Stipendije bi se trebale isplaćivati do 15. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Na općinskim se stranicama navodi kako će se na natječaju za školsku/akademsku godinu 2017./2018. isplatiti samo stipendije za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018. U Općini napominju da je ovo samo preliminarna obavijest kako bi se zainteresirani učenici i studenti mogli upoznati s uvjetima za dodjelu stipendija, no preuranjene se prijave neće razmatrati. Općinska načelnica Marijana Junušić službenom će odlukom imenovati Povjerenstvo za provedbu natječaja. D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAĐANI JEDNI DRUGIMA RADO PRIŠKAČU U POMOĆ

Biljci složni u čišćenju snijega

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas