Osijek
OPĆINA ERNESTINOVO ZA UČENIKE I STUDENTE

Natječaj za stipendije bit će raspisan polovinom siječnja
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Općina Ernestinovo stipendirat će učenike i studente. Općinsko je vijeće, naime, nedavno na svojoj sjednici donijelo Pravilnik o stipendijama Općine Ernestinovo.

Raspisivanje je natječaja u planu polovinom siječnja, kada će, kako doznajemo u ernestinovačkoj općinskoj upravi, biti objavljen na službenoj internetskoj stranici www.ernestinovo.hr, na kojoj se već sada može pronaći i spomenuti pravilnik.

Općina Ernestinovo dodjeljuje dvije vrste stipendija: učeničku stipendiju tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja i studentsku stipendiju tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija. Pravo na stipendije imat će učenici i studenti koji na dan raspisivanja natječaja imaju prijavljeno prebivalište na području općine Ernestinovo najmanje godinu dana.

Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno, a dodjeljuje ih se tri, dok studentske stipendije iznose 400 kuna mjesečno i dodjeljuju se četiri. Stipendije bi se trebale isplaćivati do 15. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Na općinskim se stranicama navodi kako će se na natječaju za školsku/akademsku godinu 2017./2018. isplatiti samo stipendije za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018. U Općini napominju da je ovo samo preliminarna obavijest kako bi se zainteresirani učenici i studenti mogli upoznati s uvjetima za dodjelu stipendija, no preuranjene se prijave neće razmatrati. Općinska načelnica Marijana Junušić službenom će odlukom imenovati Povjerenstvo za provedbu natječaja. D. Pejić

Možda ste propustili...

PRIZNANJA TRGOVAČKOJ I KOMERCIJALNOJ ŠKOLI

Učenici uspješni u europskim projektima