Regija
VUKOVARSKE BEBE

Penava darivao majke novorođenih
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

VUKOVAR

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je jučer rodilište Opće županijske bolnice Vukovar i darivao Mariju Mandarić, majku posljednje Vukovarke rođene u prošloj godini (31. prosinca u 21.30 sati) te Jelenu Radišić, koja je, 2. siječnja ove godine u 13.17 sati rodila dječaka, i to je prva beba rođena u vukovarskoj bolnici s područja Vukovara. Uz najljepše želje, Penava je čestitao majkama i darivao ih cvijećem i poklon-bonom u iznosu od 1.500 kuna.

- Posebno me veseli što vukovarsko rodilište iz godine u godinu ima sve veći broj novorođene djece. To je optimističan podatak koji ulijeva nadu - rekao je Penava i naglasio kako Grad Vukovar ima niz mjera kojima pokušava potaknuti mlade obitelji da se odluče za roditeljstvo i ostanak u gradu. Među ostalim, daruje roditelje djece - za prvu bebu tisuću, za drugu dvije i za treću bebu pet tisuća kuna. Penava je istaknuo kako Vukovar prvi u Hrvatskoj uvodi mjeru kojom će Grad u potpunosti financirati režijske troškove vukovarskim obiteljima s troje ili više djece do 16. godine starosti.

Ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac naglasila je kako je vukovarska bolnica jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja već nekoliko godina bilježi porast novorođene djece. D.K.

Vukovar će prvi u RH plaćati režije obiteljima s troje ili više djece do 16. godine starosti

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROMAN LELJAK U ORAHOVICI

Istina o Jasenovcu potpuno je drugačija

2

GRAĐANI ZADOVOLJNI

Prvi sajam antikviteta

3

U POŽEŠKOJ VOJARNI

Prisegnuo 23. naraštaj ročnika