Regija
VUKOVARSKE BEBE

Penava darivao majke novorođenih
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

VUKOVAR

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je jučer rodilište Opće županijske bolnice Vukovar i darivao Mariju Mandarić, majku posljednje Vukovarke rođene u prošloj godini (31. prosinca u 21.30 sati) te Jelenu Radišić, koja je, 2. siječnja ove godine u 13.17 sati rodila dječaka, i to je prva beba rođena u vukovarskoj bolnici s područja Vukovara. Uz najljepše želje, Penava je čestitao majkama i darivao ih cvijećem i poklon-bonom u iznosu od 1.500 kuna.

- Posebno me veseli što vukovarsko rodilište iz godine u godinu ima sve veći broj novorođene djece. To je optimističan podatak koji ulijeva nadu - rekao je Penava i naglasio kako Grad Vukovar ima niz mjera kojima pokušava potaknuti mlade obitelji da se odluče za roditeljstvo i ostanak u gradu. Među ostalim, daruje roditelje djece - za prvu bebu tisuću, za drugu dvije i za treću bebu pet tisuća kuna. Penava je istaknuo kako Vukovar prvi u Hrvatskoj uvodi mjeru kojom će Grad u potpunosti financirati režijske troškove vukovarskim obiteljima s troje ili više djece do 16. godine starosti.

Ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac naglasila je kako je vukovarska bolnica jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja već nekoliko godina bilježi porast novorođene djece. D.K.

Vukovar će prvi u RH plaćati režije obiteljima s troje ili više djece do 16. godine starosti

Možda ste propustili...

NAKON 42 GODINE VIŠE NEĆE BITI SPOMENIK PRIRODE

Dvjestogodišnjem hrastu lužnjaku ukida se zaštita

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana