Regija
NOVI CJENIK PP-A PAPUK

Uvedene pojedinačne ulaznice na Jankovac
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

ČAČINCI

Kako je i najavljeno, Javna ustanova Park prirode Papuk počela je od 1. siječnja primjenjivati novi cjenik, kojim se, između ostalog, uvodi i pojedinačna naplata ulaza na Jankovac. Prva je ulaznica simbolično naplaćena Mirku Mališu, načelniku Općine Čačinci, na čijem se području nalazi Park. Novim cjenikom uređeni su i novi edukativni programi prilagođeni potrebama različitih kategorija posjetitelja. Tako se snižavaju cijene za organizirane grupe i stručna vođenja.

– Kroz višemilijunska ulaganja koja su ostvarena u proteklom razdoblju na širem području Parka prirode Papuk, a posebice u Park-šumi Jankovac, kao i kroz više od 20 milijuna kuna koje ćemo uložiti u sljedeće dvije godine upravo na Jankovcu, ova simbolična naknada naših posjetitelja daje trajni doprinos zaštiti i očuvanju prirode na području našeg najvećeg slavonskog bisera, koji moramo sačuvati za sve buduće generacije – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

– Više od četrdeset godina pohodim inozemna i domaća gorja i na dosta sam lokacija plaćao ulaznicu ili neki oblik naplate boravka u prostoru. Negdje je to popraćeno dobrom infrastrukturom na terenu, a negdje stručnom i inom logistikom. U granicama PP-a Papuk do sada se plaćala “planinarska” pojedinačna ulaznica na cijelom zaštićenom području, i to 20 kuna. Sada će taj pojedinac plaćati 10 kuna, i to samo na području Park-šume Jankovac, a obilazak izvan tog područja je besplatan. Vrijeme je da se i ostali dijelovi Parka prirode Papuk odnosno Geoparka Papuk počnu valorizirati – ustvrdio je Miroslav Mesić, dugogodišnji planinar i čuvar prirode u Parku. V. Grgurić

Snižene su cijene za organizirane grupe i stručna vođenja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana