Regija
DRAVSKA PRIČA IDE DALJE

Prihvatljiv projekt od
13,79 milijuna kuna
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

NOSKOVCI

“Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode” naziv je projekta vrijednosti 13.790.113 kuna, koji je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije izradila i prijavila u suradnji s projektnim partnerima, Razvojnom agencijom VIDRA, Županijom i županijskom Turističkom zajednicom. Suradnici u projektu su Odsjek za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Osijeku i Udruga osoba s invaliditetom Slatina. Riječ je o još jednom u nizu projekata kojim Javna ustanova želi dodatno unaprijediti i proširiti djelatnosti jedinstvenog informativno-edukativnog centra i hostela Dravska priča u Noskovcima.

Projekt je uspješno prošao fazu provjere prihvatljivosti i upućen je u treću fazu, koja se odnosi na provjeru izdataka. U Posjetiteljskom centru Dravska priča očekuju da će projekt biti prihvaćen i realiziran, a u tom slučaju 85 posto njegove vrijednosti bit će sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prema riječima ravnateljice JU-a Tatjane Arnold Sabo, okosnica za razvoj interaktivnih sadržaja u sklopu Posjetiteljskog centra je Regionalni park Mura - Drava, a ostvarenjem projekta, interaktivnim sadržajima u sklopu centra bit će na dosad neviđen način predstavljene flora i fauna Regionalnog parka. Projektom se planiraju urediti perivoji koji okružuju centar, a unutarnji i vanjski prostori centra bit će prilagođeni osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. U potkrovlju zgrade bit će izgrađen zimski vrt za prezentaciju vodenih staništa Regionalnog parka Mura - Drava.

Osim infrastrukturnih zahvata, projektom je predviđena edukacija vodiča i izrada različitih programa škole u prirodi i terenske nastave, za što će biti potrebna dodatna oprema. Kako bi Dravska priča bila “ispričana” ciljnim skupinama, znatna sredstva bit će uložena u njezino brendiranje i promoviranje. P. Žarković

Možda ste propustili...

BRŽI I KVALITETNIJI PREGLEDI S MANJE ZRAČENJA

U Našicama pušten u rad digitalni mamograf

INFORMATIKA

Druga radionica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BUDI SE TRŽIŠTE NEKRETNINA U ĐAKOVU I OKOLICI

Kuće kupuju mladi parovi, stanova nema ni za lijek!

2

CRNO JE DESETLJEĆE IZA OBRTNIKA

Đakovo lani napokon u plusu, s 11 obrta više

3

SREDNJA ŠKOLA ISIDORA KRŠNJAVOG NAŠICE

Srednjoškolci i profesori sami napravili informatičku učionicu