Sport
NK OSIJEK

Zekić vodi igrače u svoju Veliku
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Nogometaši Osijeka “sitno broje” do povratka u pogon. Trener Zoran Zekić prvu je prozivku zakazao za sljedeći ponedjeljak (8. siječnja), kada će krenuti pripreme za nastavak sezone. One će ove godine trajati nešto kraće, jer proljetni dio prvenstva počinje za bijelo-plave već 10. veljače, kada u Gradski vrt stiže vodeći Dinamo. To znači da će za posložiti sve po svojim zamislima Zekić imati nešto manje od pet tjedana vremena, a provest će ih na tri destinacije.

Već u srijedu, 10. siječnja Osječani će otići u Veliku u kojoj će odraditi prvi, bazični dio priprema. Trenirat će bijelo-plavi u sportskom kompleksu nekadašnjeg prvoligaša Kamen Ingrada, nakon čijeg je gašenja brigu te korištenje vanjskog i zatvorenog sadržaja preuzeo županijski ligaš Papuk. Imat će Osječani tamo sve što im je potrebno, jer su i teren, a i ostali popratni sadržaj, poput fitnessa, u dobrom stanju. Bit će to svojevrsni povratak Zorana Zekića u Veliku. Trener Osijeka naime igrao je vrlo zapaženo u dresu Kamen Ingrada, čiji je i danas najbolji strijelac u prvoligaškoj konkurenciji.

Nakon tjedna u podnožju Papuka osječki će se prvoligaš nakratko vratiti u svoj grad, no već 20. siječnja otputovat će u španjolsku Marbellu. Tamo je bio i prošle godine, na raspolaganju je imao doista sve što mu je bilo potrebno - od odličnih uvjeta za treniranje, pa do iznimno kvalitetnih suparnika za provjere. Lani se proljetna udarna jedanaestorica slagala kroz oglede s tri ruska (Spartak i Lokomotiv Moskva, Rubin) te po jednim ukrajinskim (Dynamo Kijev), češkim (Slavia Prag) i mađarskim klubom (Puškaš akademija). Popis suparnika ove godine još nije definiran, čeka se još da sportski direktor Alen Petrović to sve posloži, no izvjesno je kako će Zekićevi igrači ponovno imati itekako respektabilne provjere. U isto će vrijeme u Marbelli boraviti i brojni klubovi iz Rusije, Ukrajine, Rumunjske i Mađarske, a za sada je sigurno tek kako će još jednom bijelo-plavi odmjeriti snage sa “sestrinskim” klubom Puškaš akademijom. Nije nemoguće ni da se dogovori utakmica s nekim kineskim klubom, kojih će također biti dosta, a tko zna, možda se “uglavi” i neki izlazni transfer, iako su iz Gradskog vrta više puta istaknuli kako im prodaja igrača u zimskom prijelaznom roku nije prioritet.

Nakon dva tjedna borba u Španjolskoj, Osijek će se 3. veljače vratiti u grad na Dravi, gdje će odraditi posljednji tjedan i udariti “glanc” za derbi protiv “modrih”. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana