Sport
SNJEŽNA KRALJICA

Prva niz Crveni spust kreće Wendy Holdener
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Švicarka Wendy Holdener otvora 12. izdanje Trofeja Snježne kraljice, ženskog slaloma Svjetskog kupa koji se danas (srijeda) održava na sljemenskom Crvenom spustu. Druga će startati Norvežanka Nina Haver-Loeseth, a treća Švicarka Melanie Meillard. Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova neće braniti krunu zbog ozljede, dok će vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, kao i najbolja slalomašica ove sezone Amerikanka Mikaela Shiffrin, startati s brojem četiri.

- Užitak je biti ovdje, publika u Zagrebu je sjajna. Sretna sam što sam ovdje, jer je Sljeme jedno od mojih najdražih utrka, kazala je Shiffrin koja je u Zagrebu dva puta pobijedila, ali i dva puta nije završila utrku.

Ove godine ždrijebanje startnih brojeva održano je na klizalištu Ledeni park, na Trgu kralja Tomislava, a skijašice su doklizale po svoje brojeve.

- Po 12. put smo ovdje u Zagrebu. Sljeme je spremno, a staza je u fantastičnom stanju. Pozivam sve navijače da nam se u srijedu i četvrtak pridruže na Sljemenu kako bismo gledali najbolje skijašice i skijaše svijeta - kazao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić, dok je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio kako će se na iduću utrku na Sljeme voziti novom žičarom. Bandić je pritom javnosti predstavio izgled nove gondole.

Prva vožnja slalomašica u srijedu počinje u 13, a start druge utrke je u 16.30 sati. Dan kasnije na Crvenom spustu po deveti put bodove će loviti i najbolji skijaši svijeta. Njihova prva vožnja startat će u 12.45 sati, a druga u 16.30 sati. Hina

Možda ste propustili...

ŽDRIJEB KVALIFIKACIJA ZA EP (U-19 I U-17)

Gudeljevi s Nijemcima, Krpanovi s Engleskom