Novosti
NOVI MANDAT

Natječaj za šefa HGK
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK u mandatnom razdoblju 2018. do 2022. godine. Zainteresirani za čelnu poziciju Komore svoje prijave mogu poslati u pisanom obliku na adresu HGK u roku osam dana od dana objave poziva na internetskoj stranici Komore i u dnevnom tisku.

Prema javnom pozivu za predsjednika HGK može biti izabrana osoba koja je ugledni gospodarstvenik ili gospodarski stručnjak u području gospodarstva. Uz to mora ispunjavati i nekoliko dodatnih uvjeta, odnosno kandidati moraju imati završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno visoku stručnu spremu, kao i najmanje deset godina radnog staža, od čega najmanje deset godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu. Uvjet za novog predsjednika HGK je i aktivno znanje engleskog jezika, kao i da nije kazneno osuđivan za kaznena djela protiv gospodarstva i protiv kojeg se ne vodi kazneni postupak. Kandidati za funkciju predsjednika HGK, uz prijavu, trebaju dostaviti životopis u kojem je naznačeno javljaju li se kao volonter ili profesionalac. Trebaju dostaviti i opis dosadašnjeg tijeka karijere, posebno za zadnjih deset godina na višim izvršnim ili strateškim pozicijama. Prijava mora sadržavati i program rada, odnosno “viziju budućeg rada HGK temeljeno na odredbama Statuta HGK”.

Trenutačno je na čelu HGK Luka Burilović, koji je na tu funkciju izabran 3. ožujka 2014. godine, a čelno mjesto Komore preuzeo je 1. travnja iste godine. H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana