Osijek
PROVEDBA PROJEKTA “ŠOKAC” U ČEPINU

Kulturni centar dobiva nove vizure
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Gradnja novog Kulturnog centra Čepin dobro napreduje. U Općini Čepin navode kako je to projekt koji rade u suradnji s Mađarima.

Prvo su porušili objekt starog kina koji je bio derutan, pa je stoga i pokrenut ovaj projekt gradnje novog objekta koji će pridonijeti ljepšoj vizuri središta Čepina. Načelnik Dražen Tonkovac i zamjenik načelnika Ivan Žeravica kažu kako će na ovoj lokaciji biti stvoreni uvjeti za rad lokalnog KUD-a, ali će i mještani dobiti prostor u kojem će se moći održavati i druge aktivnosti. Naime, riječ je o objektu s novom multifunkcionalnom dvoranom za aktivnosti koju će prije svega koristiti folkloraši za svoje probe, ali i nastupe i manifestacije koje se budu održavale u sklopu aktivnosti čepinskih udruga.

Stanje na gradilištu je obećavajuće - napreduje gradnja, pa su vidljive konture objekta, a dinamici radova pridonijeli su i meteorološli uvjeti koji su pogodovali gradnji i u ovo doba godine. Nakon rušenja objekta napravljeni su temelji i betonska deka i potom se nastavilo zidati, pa je do sada napravljen velik dio planiranog posla.

Cijeli je projekt zapravo dio prije nekoliko godina započetog plana uređenja prostora koji se proteže od općinske zgrade, pa preko puta od Parka hrvatskih branitelja uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, gdje je uklonjena prethodno ograda da bi se formirala nova parkovna površina spajajući školsko dvorište s javnim prostorom, do novouređenog objekta u kojem se nalazi Narodna knjižnica Čepin.

Inače, gradnja novog čepinskog kulturnog centra je u sklopu projekta “ŠOKAC” - pretvaranju kulturnog nasljeđa Šokaca u turističku atrakciju. “ŠOKAC” je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru prekograničnog programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020, a osim gradnje novog objekta obuhvaća i suradnju s Mađarskom preko različitih kulturno-umjetničkih manifestacija u sklopu prekogranične suradnje.

Gradnja objekta financira se s pola milijuna eura. D. Pejić

Možda ste propustili...

VELEPOSLANICE SLOVENIJE I NORVEŠKE U OSIJEKU

Dogovorene konkretne suradnje

UZ 60. OBLJETNICU SMRTI M. MILANKOVIĆA

Novi eksponat u Svemirskoj sobi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!

2

IDUĆE GODINE DIPLOMSKI STUDIJ SOCIJALNOG RADA NA PRAVU?

U cijeloj regiji kronično nedostaje magistara struke

3

JOSIPA MARIJANOVIĆ, POBJEDNICA FOTONATJEČAJA “OTKRIVANJE”

Fotografija na naslovnici
najveća mi je nagrada

oglas